Kijkers OUTtv zien Oekraïne als Songfestival-winnaar

Leestijd: < 1 min

De kijkers van OUTtv hebben gestemd op de kandidaten van het Eurovisie Songfestival 2022. Oekraïne kreeg hierbij de meeste stemmen, wat betekent dat Kalush Orchestra de jaarlijkse OUTMusic Award in ontvangst mag nemen.

Drie dagen geleden maakten de bookmakers bekend welke drie landen de grootste kanshebbers zijn op de overwinning van het Eurovisie Songfestival, waarvan morgen de eerste uitzending is te zien, donderdag de tweede en zaterdag de finale.

Zweden, Italië en Oekraïne favoriet

Voor Nederland treedt S10 aan met ‘De Diepte’. Ook na de eerste repetities van vorige week staat zij onveranderd op de negende plaats. De grootste kanshebbers zijn Zweden op de derde plaats met ‘Hold Me Closer’, een ballad die wordt gezongen door Cornelia Jakobs. Op de tweede plaats staat Italië, met Mahmood en Blanco die samen het lied ‘Brividi’ zingen, wat ‘rillingen’ betekent. Veruit favoriet is Oekraïne, met het Kalush Orchestra. Die komen met het lied ‘Stefania’ wat een ode is aan moeders.

OUTMusic Award

Intussen hebben de kijkers van OUTtv in de landen Nederland, België, Zweden, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Israël hun stem uitgebracht op de Songfestival-kandidaten. Ook hier gaat Oekraïne aan kop. Dit betekent dat Kalush Orchestra de jaarlijkse OUTMusic Award in ontvangst mag nemen.

OUTtv zegt hierover: “Alle Eurovisie-deelnemers zijn natuurlijk winnaars. Toch valt 'Stefania' op veel manieren op. Niet alleen qua geluid. Terwijl frontman Oleh het lied over zijn moeder schreef, kreeg het al snel een geheel nieuwe betekenis direct nadat de oorlog begon: veel mensen interpreteerden het lied als ‘moeder Oekraïne’.

Vooral met Moederdag vandaag, zondag 8 mei, zal het velen van ons zeker doen nadenken over echte prioriteiten in het leven zoals liefde, vrede, tolerantie en zorg. De lhbtq+-gemeenschap en onze kijkers in Europa begrijpen het belang van deze levenswaarden.

Daarom is de prijs zeker ook om morele steun te tonen. Eurovisie is bedoeld om Europa samen te brengen en dit mogen we nooit vergeten. We moeten de mensen bijstaan die hulp nodig hebben. We staan achter Oekraïne.”

Powered by Labrador CMS