Kerron Clement over zijn coming-out: “Ik wil niet langer in het donker leven”

Olympisch atleet doorbreekt het zwijgen

Leestijd: < 1 min

Kerron Clement heeft op Coming Out Day laten weten dat hij gay is. De atleet won in Rio de Janeiro een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in 2016 bij de 400 meter hordenlopen. Lang hield hij voor zich dat hij op mannen valt, nu doorbreekt hij het zwijgen.

Waarom Kerron Clement niet eerder uit de kast kwam, vertelt hij aan Outsports. Als kind lachten mensen hem uit, ze zeiden dingen achter zijn rug om en durfde hij daardoor zichzelf niet te zijn. Nu is dat anders. “Die moeilijke tijden hebben me gehard en ik ben er een betere atleet door geworden. Maar nu wil ik niet langer in het donker leven. Het maakt me niet langer uit wat de maatschappij van mij vindt.”

Hij vervolgt: “Het is oké om zo te zijn als ik. Er is niets mis met iemand liefhebben van hetzelfde geslacht. Ik val op mannen. Dat is wie ik ben. Mensen zouden moeten zeggen: het kan me niet schelen wat andere mensen ergens van vinden. Hoe ouder ik werd, des te minder kon mij het schelen. Nu ben ik in de dertig en ik dacht: het is eindelijk tijd om vrij te zijn.”

Hiermee is Clement een van de weinige professionele atleten die openlijk zichzelf durft te zijn.

Powered by Labrador CMS