Josh Cavallo roept David Beckham op: “Spreek je uit tegen homofobie in Qatar”

Leestijd: < 1 min

De Australische voetballer Josh Cavallo vertelde vorig jaar dat hij gay is. Nu roept hij David Beckham op om zich uit te spreken tegen homofobie in Qatar, het land dat dit jaar het WK organiseert en bekendstaat om het schenden van mensenrechten. Homoseksualiteit bijvoorbeeld is daar illegaal.

Van 20 november tot en met 18 december vindt het Wereldkampioenschap Voetbal plaats in Qatar. De weg ernaartoe was al omstreden, met meldingen van honderden doden tijdens de bouw van de stadions, bizar slechte werkomstandigheden en de steekpenningen die zouden zijn betaald om het WK te mogen organiseren.

Daarbij komt dat in Qatar strenge wetgeving is die homoseksualiteit bestraft met drie jaar cel of zelfs de doodstraf volgens de Sharia-wetgeving.

Man of the Year

Afgelopen weekend was de Australische voetballer Josh Cavallo te gast bij de uitreiking van de jaarlijkse Attitude Awards, van ons Britse zustermagazine. Cavallo beleefde vorig jaar oktober zijn coming-out en nam de Man of the Year-award in ontvangst.

Toen ter sprake kwam dat de Britse voetbalvedette David Beckham een promotiedeal heeft gemaakt met Qatar, zei Cavallo het volgende: “Laten we hopen dat hij de lhbtq-gemeenschap blijft ondersteunen.” Hij wees op de strenge anti-lhbtq-wetgeving van dat land en zei: “In deze moeilijke tijd hebben we zoveel mogelijk mensen nodig die ons ondersteunen.”

Duizelingwekkend

Op de vraag wat zijn boodschap aan Beckham zou zijn, reageerde Cavallo als volgt: “We hebben je nodig, want we kunnen alle hulp gebruiken. Het is dus belangrijk dat een icoon zoals hij zich uitspreekt over dit punt, met het grote publiek dat hij daarmee weet te bereiken.”

Nadat Cavallo zijn award in ontvangst had genomen, zei hij dat er nog een hoop moet gebeuren. “Het werk dat nog gedaan moet worden is duizelingwekkend. Voor velen die opstaan en eerlijk willen leven, betekent dit dat ze zichzelf in gevaar brengen, soms zelfs met de dood tot gevolg.”

Powered by Labrador CMS