Video

Jongen vraagt presidentskandidaat: “Wil je mij alstublieft helpen bij mijn coming-out?”

Pete Buttigieg: "Dat je dit durft, maakt je nu al sterk"

Leestijd: < 1 min

De negenjarige Zachary Ro was aanwezig bij een bijeenkomst waar Pete Buttigieg zichzelf presenteerde als kandidaat voor de Democratische partij. Buttigieg is openlijk gay en Zachary vroeg hem daarom om hulp: “Wil je me helpen vertellen dat ik ook gay ben?” Filmpje!

Pete Buttigieg was afgelopen zaterdag in Denver, Colorado, waar hij zich presenteerde als presidentskandidaat voor de Democraten. In het publiek zat de negenjarige Zachary Ro, met wie Buttigieg een emotioneel moment deelde.

Armbandje
In de onderstaande video is te zien hoe Zachary, die de bijeenkomst samen met zijn ouders bijwoonde, door Buttigieg op het podium werd gevraagd omdat hij een vraag wilde stellen. Zachary gaf de voormalige burgemeeste van South Bend, Indiana, een armbandje, die hij om zijn pols deed.

En toen kwam zijn vraag. Zachary zei: “Dank u dat u zo dapper bent. Zou u mij willen helpen met vertellen dat ik ook gay ben? Ik wil net zo dapper zijn als u.” Het antwoord van Buttigieg luidde: “Ik denk niet dat jij heel veel advies van mij nodig hebt als het gaat om dapper zijn. Je komt behoorlijk sterk op mij over.”

Beste vriend
Waarna hij vervolgde: “Het duurde bij mij vrij lang voor ik zelfs mijn beste vriend durfde te vertellen dat ik gay ben. Laat staan om hiermee naar buiten te treden en het de hele wereld te vertellen. Dat je jezelf durft te zijn in een ruimte met duizenden mensen die je nooit eerder hebt gezien, dat vind ik nog al wat.”

“Laat me je een paar dingen vertellen waar je misschien wat aan hebt. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar dat is oké want jij weet precies wie je bent. Dat is heel belangrijk, want als je weet wie je bent, sta je in je kracht en stevig in je schoenen als er allerlei dingen om je heen gebeuren.”

Kracht
Buttigieg besloot zijn advies als volgt: “Nu je hier zo staat, kun je zomaar de levens van andere mensen beïnvloeden. Daar gaat heel veel kracht vanuit. Ik beloof dat ik me sterk zal maken voor jou, en ik denk dat een hele hoop mensen hetzelfde willen doen, bij elke stap die je zet."

Ten slotte verscheen de echtgenoot van Buttigieg op het podium, die zei heel trots te zijn op Zachary. Samen brachten ze de jongen terug naar zijn ouders.

Hier de video.

Powered by Labrador CMS