Jongen schrijft buren noodkreet: “Red mij van mijn homofobe vader”

Lees hier zijn aangrijpende verhaal

Leestijd: < 1 min

Nadat een tienerjongen een wanhopige brief naar zijn buren heeft gestuurd waarin hij smeekt om hem te beschermen tegen zijn homofobe vader, hebben die de politie ingeschakeld. En zo kreeg de jongen de hulp die hij nodig had.

De politie in Jataí, Brazilië, is een onderzoek gestart nadat een veertienjarige jongen een brief naar zijn buren had gestuurd met een ontluisterende boodschap. Hij werd al jaren mishandeld door zijn homofobe vader.

Wanhopig

“Heb je ooit het gevoel gehad dat je het nooit goed kan doen? Zo voel ik me, en dat doet heel veel pijn”, liet de jongen weten in een handgeschreven brief. “Help mij alstublieft.”

De jongen vervolgde zijn brief door zijn wanhoop te verwoorden. “Ik heb me nog nooit zo wanhopig gevoeld.” Ook schreef hij dat zijn vader hem mishandelde omdat zijn zoon gay is.

Ruzie

Nadat de buren de brief hadden gelezen, waren ze getuige van een ruzie tussen vader en zoon, en besloten ze die woordenwisseling op te nemen. De vader schreeuwde: “Ik ben het zat om het je te moeten zeggen. Ik had je toch al verteld dat je moest veranderen? Je móét veranderen! Weet je waarom? Omdat ik je vermoord als je dat niet doet.”

Nadat de buren de politie hadden ingeschakeld, ondervroegen agenten de vader. Die vertelde de politie dat het hem ‘niets kon schelen’ dat zijn zoon gay is, maar dat hij van streek was omdat hij zijn zoon had betrapt toen die naar porno keek.

Blauwe plekken

Toen onderbrak de moeder hem en zei dat dit niet waar was. Ze vertelde dat de vader woedend werd nadat hij hoorde dat zijn zoon ‘een neiging naar homoseksualiteit’ heeft.

De politie liet weten dat de jongen blauwe plekken op zijn benen had, net als op andere lichaamsdelen. De jongen is nu uit huis geplaatst, dankzij de brief die hij had geschreven. De zaak wordt nu nader onderzocht.

Strafbaar

In 2019 heeft het Braziliaanse Hooggerechtshof geoordeeld dat homofobie en transfobie strafbaar zijn, tot woede van de huidige president Jair Bolsanaro. Rechter Luis Fux omschreef homofoob geweld als ‘alarmerend’ en ‘epidemisch’.  

Bron: Queerty / Coverbeeld: Unsplash

Brief
Brief
Powered by Labrador CMS