Jonge Nederlanders delen Instagram met leeftijdgenoten uit andere landen

'Mijn Story voor een Story'

Leestijd: < 1 min

De campagne Mijn Story Voor Een Story koppelt jonge mensen via Instagram aan leeftijdgenoten uit landen waar minder ruimte is voor het uiten van je seksuele geaardheid of de vrijheid van meningsuiting. Het is een initiatief van RNW Media en gaat van start op 2 augustus.

Met de campagne wil RNW Media meer solidariteit bereiken tussen de jongeren en vraagt de mediaorganisatie Nederlandse jongeren om op te komen voor vrijheid van meningsuiting. Zowel in Nederland als in andere landen. 

Onveilig
Altijd en overal toegang hebben tot informatie en erover praten op social media. Het lijkt zo normaal voor ons in Nederland. Toch is het voor jongeren in heel veel landen in Afrika en Azië moeilijk en kan het zelfs onveilig zijn. "We zijn verliefd, maar queer zijn in Kenia betekent dat je daarvoor in de gevangenis kunt komen", vertellen Annette en haar vriendin uit in Kenia in hun story. 

Pride Amsterdam
Met de story van het Keniaanse stel trapt de campagne af tijdens de Pride Amsterdam. Ze vragen Nederlandse Instagrammers om deze story te delen op hun eigen Instagram-account. De campagne volgt verder een aantal andere belangrijke data in de zomer en het najaar, zoals de Internationale Dag van de Jongeren, Prinsjesdag en de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Rond elke van de data delen jonge Nederlanders hun insta-accounts voor de stories van leeftijdgenoten uit andere landen. De campagne eindigt op 10 december op Dag van de Mensenrechten. 

Influencers 
RNW Media (voorheen de Wereldomroep) werkt in de campagne samen met een aantal influencers op Instagram, die achter thema’s staan als feminisme, vrijheid van meningsuiting en LGHBT-rechten. Zo zullen televisiepresentatrice Geraldine Kemper, journaliste en schrijfster Milou Deelen, feminist Linda de Munck en acteur Sahil Amar Aïssa hun Insta-accounts ter beschikking stellen voor stories van jonge mensen uit landen als Kenia, Egypte, Libië, Jemen en andere landen waar RNW Media werkt aan sociale verandering via digitale platforms.  

RNW Media
RNW Media wil ervoor zorgen dat jonge mensen overal ter wereld toegang hebben tot informatie en hun mening veilig kunnen uiten. Zodat ieders stem gehoord wordt. Hou daarom het Instagram-account van RNW Media in de gaten.

Powered by Labrador CMS