Johnny Logan komt naar Roze Zaterdag in Goes

Ook Laura Vlasblom (ex-Frizzle Sizzle), Gerard Joling en Ruth Jacott treden op

Leestijd: < 1 min

Het wordt een waar Songfestival-feest op Roze Zaterdag op 17 juni in het Zeeuwse Goes. Niemand minder dan Johnny Logan is gestrikt, maar ook Laura Vlasblom (ex-Frizzle Sizzle), Gerard Joling en Ruth Jacott treden er op. Bekijk hier het complete muzikale programma, plus wat er verder allemaal te doen is.

De muzikale programmering voor Roze Zaterdag 2023 is zo goed als rond aldus Stichting Goes Marketing.

Optredens op de Grote Markt

Zaterdagmiddag en begin van de avond treden er op de Grote Markt verschillende artiesten op, zoals singer-songwriter Bram Houg (bekend van The Voice), Belle (met ode aan vrouwelijkheid in al haar facetten), en rapper/zanger Frenna.

Er zijn verschillende muzikale feesten. Zo is er in de Grote Kerk een pink edition van TgiF onder de noemer Thank Gay it’s Saturday, dat ditmaal gratis is te bezoeken en open van 12.00 tot 24.00 uur. Dj’s die er draaien zijn o.a. Lady Bee, Sam Blans en Preztone. Ook zijn er in verschillende Goese horecazaken nog roze party’s.

Gezellige familieavond

Vanaf 19.00 uur is er een gezellige familieavond op de Grote Markt. Van muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 tot Songfestival-hits en Nederlandstalige liedjes. Zo zingen Brigitte Nijman en Laura Vlasblom (van Frizzle Sizzle) als duo ‘Back to Waterloo’ de grootste hits van ABBA.

Grote Nederlandse namen als Mart Hoogkamer, Gerard Joling en Ruth Jacott komen ook naar Goes. En Mister Songfestival Johnny Logan komt overgevlogen uit Engeland om zijn hits ten gehore te brengen.

Foodtruckfestival

Beginnende dj’s en sing & songwriters treden op in het stadspark aan de Veste bij het foodtruckfestival. En wie van klassiek houdt moet zeker een kijkje nemen in de historische Stadshaven, want daar zal 'De Drijvende Diva' om 11.30 & 13.00 aria’s van Mozart en Puccini ten gehore brengen.

Voor wie niet van muziek houdt is er ook genoeg te beleven. De openlucht Pride Photo-expositie is te bewonderen in de Zusterstraat en in het Historisch Museum De Bevelanden is de expositie ‘MENS! the world is yours, but also ours’ te bezoeken.

Film, kerkdienst en parade

Filmliefhebbers kunnen terecht bij de Davinci bioscoop en bij ’t Beest, en op het Bleekveld is er een informatiemarkt. Vaste ingrediënten van Roze Zaterdag staan ook op het programma, zoals een oecumenische kerkdienst en een Regenboogparade.

Ook op andere momenten in 2023 zijn er ‘roze’ activiteiten in Zeeland waaronder exposities in verschillende Zeeuwse musea, filmavonden in verschillende Zeeuwse filmhuizen en een congres bij hoofdsponsor Dow in Terneuzen.

Eerste keer in Zeeland

Dit grote evenement is bedoeld om aandacht te vragen voor de acceptatie van de lhbtq-gemeenschap. Het is de eerste keer dat Roze Zaterdag in Zeeland wordt georganiseerd, sinds de start eind jaren zeventig.

Gemiddeld trekt het evenement zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land.  Roze Zaterdag 2023 is er voor iedereen en vindt plaats op zaterdag 17 juni in Goes.

Hou de website www.rozezaterdaggoes.nl in de gaten voor updates.

Powered by Labrador CMS