Joe Biden lanceert LHBTQ-campagne

Einde aan conversietherapie, en nog veel meer

Leestijd: < 1 min

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zet zich in voor gelijke rechten voor LHBTQ’s. Hij wil conversietherapie verbieden, transgender personen gewoon toegang geven tot het leger en een zogeheten Equality Act invoeren waarmee gelijke rechten zullen gelden voor iedereen.

Joe Biden voert campagne als presidentskandidaat van de Democratische Partij in de Verenigde Staten. Onlangs opende hij een nieuwe sectie op zijn website, waarin hij zijn plannen ontvouwt voor LHBTQ’s, mocht hij Trump uit het Witte Huis weten te wippen.

Comité
Biden heeft een comité benoemd dat zich buigt over allerhande LHBTQ-gerelateerde zaken. Om te beginnen wil hij binnen zijn eerste honderd dagen als president een zogeheten Equality Act invoeren. Het invoeren van gelijke rechten heeft zijn topprioriteit.  

Daarnaast wil hij een einde maken aan het verbod voor transgender personen om in het leger te dienen, dat door Trump is ingesteld. Ook wil hij een einde maken aan praktijken waarbij LHBTQ’s door middel van therapie worden ‘genezen’. Ook wil hij dakloze LHBTQ-jongeren ondersteunen en iets doen aan het geweld tegen trangender mensen, met name tegen transgender vrouwen van kleur. Verder wil Biden dat het mogelijk wordt om het geslacht ‘X’ aan te voeren in officiële documenten, naast M en F (man en vrouw).

Gelijke rechten
Biden was vice-president in de tijd van Barack Obama. Ook toen al liet hij zien dat hij voorvechter was van gelijke rechten. Hij pleitte voor de openstelling van het huwelijk, tegen de maatregel ‘Don’t ask, don’t tell’ in het leger en voor de invoering van de Hate Crimes Act.

In 2016 stemde 78% van de LHBTQ’s op Hillary Clinton. Trump kreeg 14% van de stemmen.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS