Jodie Foster en Annette Bening in Netflix-film over sportheld Diana Nyad

Leestijd: < 1 min

Diana Nyad zwom in 2013 van Cuba naar Florida. Er komt nu een film over het leven van deze openlijk lesbische lange-afstandszwemster. Annette Bening speelt de hoofdrol, Jodie Foster is te zien als haar coach. De film verschijnt op 3 november op Netflix, bekijk hier de eerste foto’s.

Diana Nyad had de hoop al bijna opgegeven toen ze in 2013 een nieuwe poging deed om van Cuba naar Florida te zwemmen. Nyad was destijds 63 jaar en had haar carrière als lange-afstandzwemster al in 1979 beëindigd. In de jaren daarvoor had ze menig record gebroken. In de jaren daarna verruilde Nyad het water voor een typmachine en werd ze een gerenommeerd sportjournaliste.

Woede gaf haar kracht

In 2010 besloot Nyad weer te gaan trainen, om een jaar later een poging te wagen om van Cuba naar Florida te zwemmen – en dat zonder kooi om haar te beschermen tegen de rondzwemmende haaien. In een interview met Out Magazine vertelde de openlijk lesbische zwemster wat haar dreef om zover te gaan. Het seksueel misbruik uit haar jeugd maakte haar woedend en uit die woede haalde ze haar kracht.

Haar eerste poging in 2011 mislukte, net als de tweede een jaar later. Maar in 2013 was het raak en voltooide Nyad de zwemtocht van maar liefst 177 kilometer. In hetzelfde jaar verscheen de documentaire The Other Shore, waarin het leven van Nyad en de zwemtocht werden geportretteerd.

Biopic

Nu komt er een biopic over Diana Nyad, die is gebaseerd op haar memoires, die ze optekende in het boek Find a Way. De titelrol wordt gespeeld door Annette Bening. Jodie Foster kruipt in de huid van Nyads goede vriendin en coach, Bonnie Stoll.

De film heet kortweg Nyad en gaat op 12 september in première op het Toronto Film Festival. Vanaf 3 november is de film te zien op Netflix. Bekijk hieronder de eerste foto’s.

Powered by Labrador CMS