Joanna Lumley: “Absolutely Fabulous als podcast? Graag!”

Een serie of film ziet ze niet zitten, een podcast wel

Leestijd: < 1 min

Een nieuw seizoen of een tweede film van Absolutely Fabulous ziet Joanna Lumley niet direct zitten. Maar een podcast waarin zij als Patsy Stone zit te kwebbelen met Jennifer Saunders als Edina Monsoon? Dat vindt de actrice een lumineus idee. Zou het er dan eindelijk van komen?

Van Absolutely Fabulous zijn tussen 1992 tot en met 2012 verschillende seizoenen gemaakt, gevolgd door een film in 2016. Dat is alweer vijf jaar geleden, maar Ab Fab blijft tot de verbeelding spreken.

Jennifer Saunders

Eind vorig jaar vertelde Jennifer Saunders, bedenker en hoofdrolspeler van de serie, dat Patsy en Eddie wellicht terugkeren in een podcastserie, dus niet als tv-serie of film.

Deze week sprak Attitude met Joanna Lumley, die ze attendeerden op het idee van Saunders. Lumley bleek van niks te weten (“Oh, wil ze dat graag? Dat is ze me vergeten te vertellen!”). Maar ze staat open voor het idee, sterker nog: het lijkt haar de ideale oplossing voor een comeback van Patsy en Eddie.

Geen tv-reünie

De 74-jarige actrice maakt de laatste tijd vooral reisreportages, maar ziet een terugkeer naar haar rol als Patsy zeker zitten. Een tv-reünie ziet ze niet zitten, ook omdat June Whitfield in 2019 is overleden. Zij speelde de moeder van Eddie. “We waren dol op haar en om haar zomaar weg te laten uit de show voelt niet goed. Ze was essentieel voor het programma.”

Een toneelstuk ziet Lumley eerder voor zich, en nu het idee is geopperd voor een podcast, denkt ze dat dit een goede manier is om nog één keer gestalte te geven aan hun personages uit Ab Fab. “Patsy en Eddie die samen allerlei onderwerpen bespreken, dat kan zeker werken.”

Powered by Labrador CMS