happy couple

Jeroen Metzemaekers (links) en Jelle de Weert

“Jelle is de grootste knuffelbeer die er is. Dat vind ik heerlijk”

Jelle en Jeroen kennen elkaar 7 jaar. Ze vertellen over hun relatie

Jeroen Metzemaekers (links) en Jelle de Weert
Leestijd: 4 min

Digital content designer Jelle en arts Jeroen leerden elkaar zeven jaar geleden kennen via een datingapp. Vandaag vertellen ze over hun relatie. “Ik heb Jeroen best wel lang aan het lijntje gehouden.”

Jelle: “We hebben elkaar 6,5 jaar geleden leren kennen.”
Jeroen: “Dat was via Grindr, denk ik. We hadden elkaar wel al een paar keer gezien op feestjes, maar ik durfde hem nooit aan te spreken. Ik was echt een groentje, kwam pas op mijn 23e uit de kast en had nog nooit iemand gezoend. Ik was alleen maar bezig met studeren en paardrijden.”
Jelle: “En ik woonde om de hoek van de Reguliers. Ik draaide al vijftien jaar mee, haha.”
Jeroen: “We hadden een compleet ander leven.”
Jelle: “Eerst spraken we elkaar via WhatsApp, maar ik denk dat jij dit verhaal beter kunt vertellen...”
Jeroen: “Ik weet dit nog precies. We hadden afgesproken elkaar op een feestje te ontmoeten. In mijn hoofd hadden we een date, maar toen ik op je afstapte deed je heel afstandelijk.”
Jelle: “Ik herkende je waarschijnlijk niet! Dat was dan de allereerste keer dat ik je zag.”
Jeroen: “En zo ging het een jaar door.”
Jelle: “Voor mij was het geen liefde op het eerste gezicht, daar ben ik heel eerlijk in. Ik vond je wel leuk, maar ik was op dat moment niet op zoek naar een relatie. Ik denk dat jij een heel romantisch idee had van de gayscene en daar juist wel naar op zoek was.”
Jeroen: “In dat jaar hebben we heel veel gedaan, maar we zijn nooit op date geweest. We zagen elkaar wel zo’n beetje elke zaterdag in de stad.”
Jelle: “En dat voelde steeds meer vertrouwd, het had gewoon even tijd nodig. Ik heb jou ook best wel lang aan het lijntje gehouden.”
Jeroen: “We hadden een gek jaar, wat ik niet helemaal kan verklaren. Als we bij elkaar sliepen, was het goddelijk. Niet op het gebied van seks, het was juist echte liefde. Jij hebt mij leren knuffelen.”
Jelle: “Dan voelde het heel vertrouwd.”
Jeroen: “We hebben elkaar in die tijd ook wel jaloers proberen te maken. Eén keer heb je zelfs om het hoekje gekeken toen ik met een jongen aan het zoenen was.”
Jelle: “Het was op het moment dat we bijna een relatie hadden. Ik zag je in de NYX met een andere jongen zoenen. Ik stond achter een muur en heb jou toen geappt dat ik al in bed lag, met de vraag of jij snel zou komen. Toen ik je dat berichtje zag lezen, ben ik snel naar huis gefietst. Ik heb je dat pas een paar jaar geleden durven zeggen!”
Jeroen: “Niet veel later hadden we een relatie.”

“De wilde haren zijn we kwijt, maar we vinden het nog steeds leuk af en toe naar een groot feest te gaan”

Jelle: “Toen ben je eigenlijk gelijk bij mij ingetrokken. We kunnen heel erg goed met elkaar kibbelen. Ik zeg het gelijk als ik iets niet leuk vind, jij wil nog weleens met een lijstje komen.”
Jeroen: “Ik heb iets meer een vrouwenbrein, denk ik. Maar gelukkig hebben we het meestal heel erg leuk. jij bent de grootste knuffelbeer die er is. Dat vind ik heerlijk.”
Jelle: “Ik heb heel veel bewondering voor jou. Je hebt een drukke baan, maar het lukt je ook nog om in de avond te sporten, af te spreken met vrienden en tijd te hebben voor mij. Al hebben we dat soms te weinig.”
Jeroen: “Behalve dat ik op je uiterlijk ben gevallen, heb ik heel veel respect met hoe jij jouw werk uitoefent. Ik ben vrij slordig in afspraken en jij bent overal heel erg precies in. Jij hebt de hele hypotheek van dit huis geregeld.”
Jelle: “We hebben allebei een passie voor iets en dat vind ik ook wel sexy.”
Jeroen: “We hebben het druk, maar af en toe zorgt Jelle ervoor dat we een weekend niets plannen.”
Jelle: “Dat vind ik lekker. Doordeweeks is het al helemaal volgepland met alle dingen die we naast ons werk doen, dus dan probeer ik ervoor te zorgen dat we soms een weekend helemaal niets hoeven. Af en toe lukt dat.”
Jeroen: “We gaan niet meer zoveel uit als in het begin.”
Jelle: “Zeker, de wilde haren zijn we kwijt, maar we vinden het nog steeds leuk af en toe naar een groot feest te gaan. Een avond naar Funhouse vind ik leuker dan op een vrijdagavond dronken in de SOHO te staan. Dat heb je op een gegeven moment wel gezien.”
Jeroen: “En we gaan best wel vaak op vakantie, ook naar veel prides.”
Jelle: “We zijn onlangs naar de pride in Tel Aviv geweest, maar ook naar Keulen, Berlijn, Londen en Madrid. Ik vind het belangrijk de gemeenschap te omarmen en te laten zien dat je er onderdeel van bent. We lopen dan ook gewoon rond met een regenboog op ons lijf.”
Jeroen: “We hebben zelf gelukkig geen last van discriminatie, maar het is er natuurlijk wel. Zelf heb ik ook voorlichting gegeven voor COC Nederland.”
Jelle: “We denken vaak na over de toekomst, maar weten nog niet precies hoe die eruitziet. Nu hebben we nog helemaal geen verplichtingen en dat is ook wel lekker.”
Jeroen: “Ik denk dat we de komende tien jaar nog geen kinderen krijgen, maar dat we dat daarna doen. Net zoals trouwen, als we dat al gaan doen.” 
Jelle: “Tien jaar vind ik wel lang, maar de komende vijf jaar sowieso niet. En daarna wil ik er wel over na gaan denken. Het is natuurlijk een heel traject.”

Powered by Labrador CMS