Uit onze archieven:

Jaco en Nick: “Het leeftijdsverschil wordt gevoelsmatig kleiner naarmate je ouder wordt”

Mind the gap

Leestijd: < 1 min

Jaco (46) en Nick (32) hebben twee horecazaken in Gouda en zijn actief binnen de Regenboog Alliantie. Ze zijn 14 jaar samen en vertellen over hun relatie met leeftijdsverschil.

Jaco: “We hebben elkaar in de kroeg ontmoet toen Nick zestien was en we kregen een relatie op mijn 31ste, Nick was toen 18. Ik stond achter de bar en hij was uit op mijn toenmali - ge vriend, maar uiteindelijk werden wij vrienden en kregen een aantal jaar later een relatie.”
Nick: “We zagen elkaar vaak en gingen regelmatig uit, maar ik had nog relaties met andere jongens. Zoals je die hebt als je jong bent. Uiteindelijk werden we een keer heel erg dronken en sloeg de vonk over, als in een film. Sinds - dien zijn we samen, nu veertien jaar geleden.”
J: “We gingen er heel open in, zonder al te veel ver - wachtingen. En nu zijn we nog steeds samen, vijf jaar getrouwd, hebben we een dochtertje van twee, twee zaken en net een nieuw huis gekocht.”
N: “Voor mij speelde het leeftijdsverschil nooit een rol. Ik val sowieso op wat oudere mannen en voordat ik Jaco leerde kennen, had ik ook een relatie met een oudere man. Om die reden was het ook geen schok in mijn omgeving.”
J: “In de gayscene maakt het sowieso minder uit dan bij hetero’s, denk ik. Als je uitgaat kom je ook mensen van alle leeftijden tegen. We maken er ook vaak een grap van: wie is nou de oudste van de twee? Nick of ik?”
N: “Ik ben namelijk best wel een oude lul. Ik vind uitgaan niet meer zo belangrijk, Jaco moet mij echt meeslepen. De rollen zijn bij ons omgedraaid.”
J: “Jij hebt misschien wel een heel oude ziel.”

"Onze dochter merkt er nu niets van"

N: “Misschien is dat het wel, haha. Onze dochter merkt er nu ook niets van, die snapt het verschil niet eens dat ze twee vaders heeft.”
J: “Die ontdekt nu pas de wereld, maar door die kleine richt je je leven wel anders in.
N: “Wat ik wel merk, is dat we in andere levens - fases zitten. Ik maak mezelf nu druk over dingen die spelen als je dertiger bent, daar is Jaco al overheen. Die vindt vaak dat ik mezelf niet zo druk moet maken over dingen. Maar als je daar respect voor hebt, komt het goed.”
J: “Mensen hebben vaak niet door dat wij bij elkaar zijn. Als ze dat horen krijg ik de opmerking: ‘Zo, dat doe je goed’, zeker sinds ik grijs geworden ben. Het leeftijdsverschil wordt gevoelsmatig minder naar - mate je ouder wordt. Toen ik dertig was gingen wij net zo goed uit en hadden we heel veel lol. Dat is niet veranderd.”
N: “Go with the flow, is mijn advies voor anderen. Wij hebben geen moeite gehad met externe factoren en dat is ook nergens voor nodig: het gaat toch om jullie samen? Stap erin en zie waar het schip strandt.”
J: “En met die flauwe opmerkingen kan ik niet zoveel. Die lachen we maar gewoon weg.”

Beeld: Ruud Janssen
MUAH: Emma Klomp
Met dank aan: Gijs Stork

Powered by Labrador CMS