Jack Vidgen nodigt zichzelf uit voor het Eurovisie Songfestival

Hij doet mee aan de voorronde in Australië

Leestijd: < 1 min

De Australische zanger Jack Vidgen doet een gooi naar het podium in Rotterdam. 

Australië is bijna niet meer weg te denken bij het Eurovisie Songfestival en doet ook dit jaar weer mee. Op 8 februari is er een nationale finale in Sydney en de deelnemers zijn onlangs bekendgemaakt. Wie opvalt? De zanger Jack Vidgen. Hij doet mee met een nummer dat ‘I Am King I Am Queen’ heet. 

De 22-jarige Jack Vidgen werd in Australië bekend door mee te doen aan Australia’s Got Talent. Hij won het vijfde seizoen van dat programma en zijn eerste album werd een succes. Misschien gaat er tot nu toe nog geen belletje rinkelen, maar zijn auditie bij het programma heb je vast voorbij zien komen destijds. 

Afgelopen jaar deed hij opnieuw mee aan een talentenjacht: The Voice Australia. Ook daar lukte het hem het ver te schoppen, maar helaas ging iemand anders er met de winst vandoor. Jack werd uitgeschakeld in de halve finale. 

Nu dus het Songfestival. Jack heeft zichzelf ingeschreven met het nummer ‘I Am King I Am Queen’.

Op 8 februari kiest Australië welke artiest er naar Rotterdam gaat. Tien artiesten doen een poging. Naast Jack, is Casey Donovan een van hen. Zij was de jongste Australian Idol winnaar ooit en scoorde een hit met ‘Listen to your heart’. Ook Vanessa Amorosi doet mee met een nieuw nummer, zij scoorde in de 00s een aantal grote hits. 

Powered by Labrador CMS