It’s a Sin vanaf maart te zien bij NPO Plus

En deze zomer op de 'gewone' NPO

Leestijd: < 1 min

De veelgeprezen Britse vijfdelige dramaserie It’s a Sin speelt zich af tussen 1981 en 1991 in Londen en volgt een groep vrienden gedurende de aidscrisis in de jaren 80. De VPRO zendt de serie komende zomer uit op televisie, maar staat volgende week al online op NPO Plus. 

Het coming of age verhaal van It's a Sin maakt sinds de eerste uitzending in het Verenigd Koninkrijk op 22 januari veel los bij kijkers en pers en breekt alle kijkcijferrecords. In de komende editie van Winq, die op 5 maart verschijnt, lees je een uitgebreid interview met maker Russell T. Davies.

Over de serie
In 1981 gaat de 18-jarige Ritchie Tozer  studeren in Londen. In de Engelse hoofdstad loopt Roscoe Babatunde weg van huis na een heftige confrontatie met zijn ouders. En Colin Morris-Jones uit Wales is van plan om het te gaan maken op het sjieke Savile Row. Samen met Ash en Jill vormen ze een hechte vriendengroep, maar een verre dreiging blijkt dichterbij dan het lijkt als het Aids-virus Engeland binnendringt.  

Cast: Olly Alexander (zanger Years & Years), Omari Douglas (Wise Children), Callum Scott Howells, Nathaniel Curtis (die volgens ons Hot is op Instagram) en Lydia West. Bijrollen zijn er voor Keeley Hawes, Stephen Fry en Neil Patrick Harris. De serie werd geschreven door Russell T. Davies (Queer as Folk, Doctor Who, Years and Years).

5 maart
It’s a Sin
 is vanaf vrijdag 5 maart te zien bij VPRO op NPO Plus vanaf 18.00  uur en komende zomer op NPO 3. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS