Inzamelingsactie voor Ahmed die bedreigd en beroofd is

Na een avond stappen werd hij mishandeld

Leestijd: < 1 min

Ahmed is een homoseksuele asielzoeker uit Tunesië. Na een avond stappen in de Reguliersdwarsstraat werd hij bedreigd, mishandeld en beroofd. LGBT Asylum Support is nu een inzamelingsactie gestart met de naam Hart voor Ahmed.

In de nacht van zondag 1 op maandag 2 november, Halloween, werd Ahmed, een van oorsprong Tunesische homoseksuele asielzoeker, in de Reguliersdwarsstraat mishandeld, bedreigd en beroofd door twee mannen.

Terwijl hij uit gaybar Soho kwam, spraken twee Marokkaanse mannen hem aan of hij in die bar was geweest. "En, heb je een man voor jezelf gevonden?", vroegen ze aan Ahmed om hem vervolgens te beroven van zijn fiets, telefoon en rugzak.

Zijn rugzak, waarin een powerbank en GBL koptelefoon, is later leeg teruggevonden. "Ik ben te zwak en kon me niet verdedigen. Dat moeten ze hebben gezien terwijl ik uit gaybar Soho kwam", vertelt Ahmed geschokt. 

Hartpatiënt

Ahmed is hartpatiënt en kon beide mannen die hem beroofden niet achterna rennen. "De mannen hadden het op mij voorzien omdat ik homo ben, maar ook omdat ik zwak ben. Ik was heel erg bang en stond te huilen bij de politie. Die nacht heb ik niet meer geslapen. Ik ben verbaasd, dit is hartje gay Amsterdam! Nog steeds ben ik in shock, voel ik me onveilig op straat. Mijn vriend moet met me mee als ik naar buiten ga in het donker."

Asielprocedure

Ahmed is al 7 jaar in asielprocedure. En ook al woont hij sinds 5 jaar in Amsterdam samen met zijn partner in een piepklein kamertje van amper 3,5 bij 3,5 meter, wil de IND hem maar niet geloven als homoseksuele man.

Al jaren is het leven voor Ahmed vanwege zijn gezondheid en asielprocedure niet gemakkelijk en probeert hij desondanks altijd positief te zijn. Zo volgt hij dagelijks met succes onderwijs. Iets waar hij zijn fiets en telefoon hard voor nodig heeft.

Hart voor Ahmed

LGBT Asylum Support is daarom een actie gestart: #HartvoorAhmed. Doneer een klein bedrag zodat Ahmed in ieder geval weer een fiets en telefoon heeft waarvan hij afhankelijk is. Maar vooral dat hij het gevoel heeft dat hij hier meer dan welkom is. 

Maak het bedrag over op het volgende rekeningnummer:
IBAN NL47 TRIO 0212 4621 72 o.v.v. #HartvoorAhmed.

Powered by Labrador CMS