Inzamelingsactie #HartvoorAhmed levert 2.200 euro op

Beroofd en mishandeld in hartje Amsterdam

Leestijd: < 1 min

Asielzoeker Ahmed werd beroofd en mishandeld in de Reguliersdwarsstraat. LGBT Asylum Support startte een inzamelingsactie voor hem. Ahmed is dolblij met het bedrag, waarvan hij nu een deel aan de stichting heeft gedoneerd.

In de nacht van zondag 1 op maandag 2 november 2021 werd Ahmed, een van oorsprong Tunesische homoseksuele asielzoeker, in de Reguliersdwarsstraat mishandeld, bedreigd en beroofd door twee mannen. Terwijl hij uit gaybar Soho kwam, één van de meest bekende gaycafés van Amsterdam, werd hij beroofd van zijn fiets, telefoon, koptelefoon en rugzak. Zijn jas werd gescheurd.

Angst

Voor Ahmed sloeg de angst toe omdat hij dit niet verwacht had in hartje gay Amsterdam. Het politieonderzoek heeft de daders tot nu toe nog niet kunnen opsporen.

LGBT Asylum Support staat Ahmed al jaren intensief bij in zijn asielprocedure en startte een inzamelingsactie op onder de titel #HartvoorAhmed. Het persbericht werd in de media opgepakt en gedeeld via social media. En alhoewel er een paar keer geprobeerd was om een cheque aan te bieden, bleven donaties maar binnenkomen.

Overdonderd

Afgelopen weekend ontving Ahmed samen met zijn partner Emile in de Reguliersdwarsstraat een enorm geldbedrag van 2.200 euro (en 2 euro). Ahmed was volledig overdonderd door de hoogte van het bedrag. Hij kan nu een nieuwe fiets en telefoon kopen: “Thank you, really, thank you. I feel so, so happy today. Whatever before I don’t feel this until now, crying from happiness, feeling safe and proud!”

Ahmed heeft een kwart van het verzamelde geldbedrag gedoneerd aan LGBT Asylum Support voor alle steun die hij ontvangt. De stichting is volledig afhankelijk van giften.

Kiespijn

Datzelfde weekend kwam bij de stichting echter een verzoek binnen van een lhbtq-asielzoeker waarbij zijn tandartskosten niet gedekt worden door de verzekering van GZA (Doktersdienst).

Al bijna twee jaar had hij kiespijn en moest er een kostbare wortelkanaalbehandeling plaatsvinden. Een andere optie was om de kies te laten trekken.

Onverwachte gift

Sandro Kortekaas, voorzitter LGBT Asylum Support: “Zo’n prachtige, onverwachte gift kan direct gebruikt worden in een uitzonderlijke situatie die we helaas vaker meemaken maar niet de middelen voor hebben. Dat lag nu anders. Dank daarom aan iedereen voor grote en kleine giften. Dank ook aan iedereen die een hart heeft, niet alleen voor Ahmed maar voor alle kwetsbare lhbti-asielzoekers in Nederland.”

Coverbeeld: Ahmed samen met zijn partner Emile in de Reguliersdwarsstraat samen met voorzitter LGBT Asylum Support Sandro Kortekaas

Powered by Labrador CMS