Winq ♥︎ Pathé Pride Night

In Futur Drei wordt de Duits-Iraanse Parvis geconfronteerd met zijn familiegeschiedenis

Op 6 september te zien bij Pathé Pride Night.

Leestijd: < 1 min

Regisseur Faraz Shariat heeft over zijn ervaringen in een asielzoekerscentrum de film Futur Drei gemaakt. Een film waarin de Duits-Iraanse Parvis meer over zijn afkomst te weten komt. Futur Drei is op 6 september te zien door Pathé-bioscopen door heel Nederland. 

De 20-jarige Parvis (Benny Radjaipour) leeft een bevoorrecht leven in Duitsland. Hij geniet van uitgaan en heeft het vooral druk met het organiseren van Grindr-dates. Waar zijn ouders veel bezig zijn met hun geboorteland Iran, houdt Parvis zich vooral bezig met de dingen die nu belangrijk zijn. 

Dat verandert als hij een taakstraf moet uitvoeren bij een asielzoekerscentrum. Daar ontmoet hij de gevluchte Iraniërs Amon (Banafshe Hourmazdi) en zijn zus Banafshe (Eidin Jalali). Langzaam maar zeker krijgen de twee mannen gevoelens voor elkaar en komt Parvis daardoor noodgedwongen meer over zichzelf te weten.

De film is het werk van regisseur Faraz Shariat die er in 2020 al de Teddy Award voor beste queer film op het Filmfestival van Berlijn mee won. Filmrecensent Nico van den Berg bekeek de film voor Winq en roemt de film om de dubbele lading: “De film snijdt thema’s aan als de status van vluchtelingen, de ingewikkelde zoektocht naar seksuele vrijheid en de uitdagingen van het opgroeien tussen twee culturen. Shariat geeft deze thema’s mooi vorm door in het verhaal een driehoeksverhouding op te voeren.”

Hij vervolgt: “Wanneer Parvis na een winkeldiefstal een taakstraf als vertaler in een opvangcentrum voor vluchtelingen krijgt opgelegd, raakt hij geïnteresseerd in de knappe introverte Iraanse vluchteling Amon die daar met zijn zus Banafshe in een lange asielprocedure zit. Tussen de drie ontstaat een intrigerende verhouding van aantrekken en afstoten, terwijl ze alle drie hun identiteit en plek binnen hun oorspronkelijke en nieuwe wereld proberen te vinden.”

Futur Drei is op 6 september te zien tijdens Pathé Pride Night 

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is door een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Futur Drei is eenmalig te zien op dinsdag 6 september.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Powered by Labrador CMS