In deze tien Amerikaanse steden ben je het meest (en minst) welkom

San Francisco is the place to be

Leestijd: < 1 min

In een nieuw onderzoek zijn de grote steden in de Verenigde Staten beoordeeld op hun lhbtiq+-vriendelijkheid. Hieruit zijn twee lijstjes gerold: die met de tien steden waar je het meest welkom bent, maar ook de tien minst uitnodigende steden.

Een vooraanstaande website op het gebied van onroerend goed, Clever, heeft een groot aantal Amerikaanse steden beoordeeld op verschillende thema’s die belangrijk zijn voor lhbtiq+ personen.

Wetgeving

Zo keken ze bijvoorbeeld of er Pride-evenementen worden georganiseerd, of er uitgaansgelegenheden zijn die speciaal gericht zijn op de regenbooggemeenschap en hoe het gesteld is met de queer-populatie in de onderzochte steden.

Ook is meegewogen of er wel of geen genderbevestigende gezondheidszorg wordt aangeboden, of er anti-transwetgeving is en of er sprake van zogeheten Don’t Say Gay-wetten. Uit dit onderzoek zijn twee lijstjes gerold met respectievelijk de tien beste en tien slechtste steden voor lhbtiq+ mensen.

San Francisco scoort het best

Niet geheel onverwacht kreeg San Francisco, Californië, de meest positieve beoordeling. Dit vanwege het grote aantal gaybars, inclusieve wetgeving en de uitnodigende diversiteit van de stad. In San Francisco is maar 12 procent van de mensen tegen anti-discriminatiewetten voor lhbtiq+’s, 37 procent lager dan het nationale gemiddelde, aldus Clever.

Op twee staat Hartford, Connecticut. Deze stad heeft het laagste percentage mensen dat tegen de openstelling van het huwelijk is. Las Vegas, Nevada, staat op drie in de positieve lijst. In totaal scoort de staat Californië het best, met vier steden in de top tien: naast San Francisco zijn dat Los Angeles, San Diego en Sacramento.

Florida scoort het slechtst

Gek genoeg staat New York City niet in de top tien, maar pas op plaats twintig. Dit komt door het lagere aantal aanbieders van genderbevestigende gezondheidszorg dan gemiddeld.

De staten Florida (met drie steden), Texas en Missouri bevatten de meeste steden met een negatieve ranking. Dit vanwege het feit dat hier anti-lhbtiq+-wetgeving is ingevoerd. Hier de twee toptien-lijsten met respectievelijk de meest en minst lhbtiq+-vriendelijke steden in de Verenigde Staten.

Top tien positief

 1. San Francisco, Californië
 2. Hartford, Connecticut
 3. Las Vegas, Nevada
 4. Portland, Oregon
 5. Denver, Colorado
 6. Los Angeles, Californië
 7. San Diego, Californië
 8. Sacramento, Californië
 9. Chicago, Illinois
 10. New Orleans, Louisiana

Top tien negatief

 1. Memphis, Tennessee
 2. Houston, Texas
 3. Jacksonville, Florida
 4. Birmingham, Alabama
 5. Miami, Florida
 6. Dallas, Texas
 7. Oklahoma City, Oklahoma
 8. Tampa, Florida
 9. St Louis, Missouri
 10. Kansas, Missouri

Kijk voor alle details van het onderzoek op de website van Clever.

Bron: PinkNews / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS