In 1957 trouwden deze mannen met elkaar. Maar wie zijn het?

De zoektocht is van start gegaan

Leestijd: < 1 min

Hoewel het officieel nog niet mogelijk was voor mannen om met elkaar te trouwen, vierden twee Amerikaanse mannen in 1957 hun huwelijksfeest, met alles erop en eraan. Er is nu een serie foto’s opgedoken van hun bruiloft. De vraag is alleen: wie staan erop?

Neal Bear werkt voor de stichting ONE Archives Foundation in Los Angeles, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met de lhbtq-geschiedenis. Samen met zijn collega Michael Wolfe stuitte hij onlangs op een serie foto’s waarop twee mannen te zien zijn die met elkaar in het huwelijk lijken te treden.

Ongepast

Wat ze weten over de foto’s: ze zijn ontwikkeld in een lokale drogisterij ergens in Philadelphia. Te zien is hoe twee mannen elkaar het ja-woord geven, elkaar zoenen, ringen uitwisselen en een taart aansnijden.

De eigenaar van de drogisterij vond de foto’s ongepast en weigerde ze terug te geven aan het onbekende koppel. Wat Bear en Wolfe dus niet weten, is wie de mannen zijn op de onderstaande foto’s. Ze zetten nu alles op alles om erachter te komen welke mannen in 1957 zoveel van elkaar hielden dat ze een complete bruiloft in scène hadden gezet.

Zoektocht

Via OurOneStory.com hebben ze een zoektocht uitgezet. Wat ze graag zien: dat de foto’s worden verspreid onder zoveel mogelijk mensen van in de tachtig en negentig. Met een beetje geluk worden ze gevonden. Met nog meer geluk zijn de heren nog bij elkaar en krijgen ze eindelijk hun eigen trouwfoto's te zien…

Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Huwelijk
Powered by Labrador CMS