happy couple

Mick en Sander

“Ik wist niet wat me overkwam toen ik Sander ontmoette”

Na bijna 25 jaar verliet Mick zijn vrouw voor Sander

Mick en Sander
Leestijd: 3 min

Mick was bijna 25 jaar getrouwd met een vrouw toen hij Sander tegen het lijf liep. Na een tijdje besefte hij dat hij die verpleegkundige toch wel heel erg leuk vond en besloten ze samen verder te gaan.

Jullie hebben een bijzonder verhaal. Mick, toen je Sander vier jaar geleden ontmoette, was je nog getrouwd met een vrouw.
Mick: “Klopt. Ik ben 23 jaar getrouwd geweest met een vrouw en we hebben vier kinderen samen. De laatste jaren ging het niet meer zo goed en toen kwam ik op een gegeven moment Sander tegen.”

Wist je van jezelf al dat je op mannen valt?
Mick: “Ik vond mannen wel spannend, maar ik was er helemaal niet zo mee bezig. Tot ik Sander tegenkwam. Ik wist niet wat me overkwam. Kon het totaal niet plaatsen. Eerst dacht ik nog dat het me om de aandacht ging, maar dat was het uiteindelijk niet.”

Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet?
Mick: “Tijdens het uitgaan. Ik was met een groep vrienden en die kenden Sander toevallig van vroeger.”

En Sander, wat was jouw situatie op dat moment
Sander: “Ik was wel al lang uit de kast. Single en leefde lekker mijn leventje.”

“Het heeft een half jaar geduurd voordat ik besefte dat ik verliefd was”

Hoe was het toen je Mick voor het eerst zag?
Sander: “Ik zag die mannen weer voor het eerst in twintig jaar, dus mijn focus lag meer daarop. Totdat ik daarna Mick zag. Ik raakte met hem aan de praat en vond hem een leuke vent. Ik kreeg meteen kriebels in mijn buik.”
Mick: “Dat duurde bij mij allemaal wat langer. Ik vond het heel gezellig, maar wilde er nog geen conclusies aan verbinden. Het heeft een half jaar geduurd voordat ik besefte dat ik verliefd was.”

Wat deden jullie dan in dat half jaar?
Mick: “Toen hebben we met elkaar afgesproken. In het begin moest het allemaal stiekem. Dat was aan de ene kant heel erg vervelend, maar aan de andere kant ook wel spannend.”

Hoe reageerde je ex-vrouw?
Mick: “Onze relatie was al niet zo goed meer, we wilden al gaan scheiden. Toen ik vertelde dat ik een relatie had met een man, reageerde ze best wel opgelucht. Als ik een relatie zou hebben met een vrouw, had ze het gevoel ingeruild te zijn. Nu was dat niet zo.”

Schrok ze niet?
Mick: “Het verbaasde haar niet. Ze had altijd wel iets gemerkt.”

“Mijn oudste zoon moest wennen. Ik was altijd zijn voorbeeld, en nu was zijn voorbeeld opeens verliefd op een man”

Hoe was het voor jou om met een man te daten die getrouwd was?
Sander: “Ik had wel vaker een date gehad met een getrouwde man, dus dat was niet nieuw. Maar nu was het wel een getrouwde man met kinderen, daar was ik nooit echt mee bezig.”
Mick: “En niet in de makkelijkste leeftijden.”

Hoe reageerden jouw kinderen op het nieuws dat hun vader een vriend had?
Mick: “Mijn oudste dochter wist het als eerste. Die had al snel door dat ik aan het daten was met een man. Ze zei dat het haar niets uitmaakt, dat ze alleen wilde dat ik gelukkig zou zijn.”
Sander: “Ik heb haar toen ook heel snel ontmoet.”
Mick: “En dat klikte gelijk. Ik kwam er niet meer tussen. Voor mijn oudste zoon was het moeilijker. Die was zeventien jaar en moest eraan wennen. Ik was altijd zijn voorbeeld, en nu was zijn voorbeeld opeens verliefd op een man.”
Sander: “Hij schaamde zich een beetje.”

En nu?
Mick: “Hij is er helemaal aan gewend. Hij ziet ook dat het allemaal goed loopt en vindt Sander geweldig.”

Mick, je werkt bij de politie, hoe reageerden ze er daar op dat je een vriend had?
Mick: “Verrassend goed eigenlijk. Er was eerder al een jongen uit de kast gekomen en hij had het heel moeilijk gehad. Ik zit in een groep met oudere wijkagenten waarvan veel ook vrienden zijn. Het is vanaf dag één geen issue geweest.”

Wat trekt jullie zo tot elkaar aan?
Mick: “Sander is heel assertief. Hij heeft leuke humor en ziet er goed uit. Zijn karakter is gewoon goed. Hij is lief, heeft een enorme lach aan zijn reet hangen en is een enorme charmeur. Het is heel fijn om met hem samen te zijn.”
Sander: “Dat is heel lief.”

Die kun je in je zak steken.
Sander: “Ik ben heel erg op Micks ogen gevallen. Soms kijken mensen gelijk bij je naar binnen, en dat deed Mick bij mij. Mick ziet er hartstikke goed uit. Hij is lief, heel erg sociaal en zorgzaam en ik vind hem een heel goede vader. Ik voel me veilig bij hem en dat is een heerlijk gevoel.”

En hoe zitten jullie er over tien jaar bij?
Mick: “Dan ben ik bijna zestig!”
Sander: “Ik denk dat we dan nog steeds lekker uitgaan en leuke dingen aan het doen zijn.”  

Powered by Labrador CMS