Nip/tuck

“Ik wil nu eerst aan mezelf werken, daarna ga ik pas weer daten”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. Michael (30): “Als ik lach, is mijn neus voor mijn gevoel een grote dop.”

“Ik ben werkzaam als visagist en dragqueen, en heb al best veel aan mijn uiterlijk laten sleutelen. Ik heb mijn gezicht wat vrouwelijker laten maken, zodat ik er in drag vrouwelijker uitzie. Maar ik ben nog niet tevreden en zou nog wat kleine dingetjes willen veranderen, met name aan mijn neus. Ik vind mijn neus echt te breed en mannelijk, en er zit een bobbel en een deuk in. Ik zou mijn neus graag wat kleiner willen hebben, zodat het er wat vrouwelijker uitziet. Als ik lach, is mijn neus voor mijn gevoel een grote dop. Ik ben er vroeger veel mee gepest. De deuk komt door medicijngebruik waardoor de vetverdeling in mijn gezicht anders werd.

In mijn dagelijks leven ben ik er niet zo erg mee bezig. Wel als ik mezelf opmaak voor een klus, of wanneer ik een date heb. Daarom date ik ook niet meer. Ik wil nu eerst aan mezelf werken, zowel aan de binnen- als buitenkant, daarna ga ik pas weer daten. Als ik gefotografeerd word, ben ik heel bewust bezig met de juiste hoek. Met make-up kun je veel doen om je neus er iets kleiner uit te laten zien. Ik gebruik ook weleens Photoshop om mijn neus op foto’s te verkleinen. Ik hoop dat ik na een ingreep zelfverzekerder kan zijn, en niet meer over mijn neus na hoef te denken. Mijn leven heeft heel lang om mijn drag alter ego Megan gedraaid, nu is het tijd dat ik me wat meer op Michael focus.”

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS