Nip/tuck

“Ik wil gewoon niet meer dat mensen vragen of ik net wakker ben”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. Daniel (37): “Ik heb zelfs van die verkoelende pads die je ‘s ochtends op je ogen kunt leggen.”

“Ik heb al zo’n vijf jaar last van donkere kringen onder m’n ogen. Volgens mij is het genetisch. Ik ben half-Moluks, en bijna mijn hele familie heeft er last van. Mijn nichtjes en ik maken al jaren grapjes dat we maar eens moeten gaan sparen voor een ingreep.

Ik probeer al beter te slapen om de kringen iets te verminderen. Ik leef gezond, drink voldoende water en ik sport. Ik heb zelfs van die verkoelende pads die je ‘s ochtends op je ogen kunt leggen. Ik gebruik al jaren oogcrème en zag laatst ook een tutorial om kurkuma met karnemelk op je ogen te smeren – dat zou wonderen verrichten. Dat heb ik een week geprobeerd, maar er gebeurde niks.

Ik merk dat mensen me vaak vragen of ik moe ben. Tegelijkertijd krijg ik ook wel te horen dat mensen vinden dat ik er goed uitzie, en dat een ingreep niet nodig is. Dat brengt me aan het twijfelen. Maar je kijkt toch kritisch naar jezelf. Ik wil gewoon niet meer dat mensen vragen of ik net wakker ben.

Tot nu toe heb ik er nog niets mee gedaan, omdat ik geen beeld heb van wat een ingreep zou inhouden, en wat de consequenties zouden zijn. Ik vind het belangrijk dat je je eigen gelaatskenmerken behoudt. Dus niet dat je er ineens heel anders uitziet. Maar ik zou graag een frissere blik willen. Je ogen zijn vaak toch het eerste dat mensen van je zien. Ik zou graag willen weten wat ik eraan zou kunnen laten doen.”

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS