happy couple

Wouter en Jeasy op het strand

“Ik weet dat we samen nog duizend jaar verder kunnen!”

Wouter en Jeasy zijn een Happy Couple

Wouter (links) en Jeasy
Leestijd: 4 min

Wouter (41) is docent in het voortgezet speciaal onderwijs, Jeasy (39) is holistisch therapeut en begeleider in de gehandicaptenzorg. Samen met Winq en Birra Moretti vierden ze aan zee het 1-jarig jubileum van hun huwelijk.

Wouter: “We hebben elkaar zes jaar geleden in een gaykroeg in Rotterdam ontmoet. Ik kwam binnen, hij zat op een kruk en ik dacht: kijk nou, wat een verrassing [lacht]. Ik vond hem echt een mooie verschijning, nog steeds trouwens, dus ik ben ernaast gaan zitten. Binnen een paar minuten raakten we in gesprek.”
Jeasy: “Ik dacht vrij snel: dit is ’m!”
W: “Bij mij was dat niet het geval, ik kwam net uit een relatie die een beetje vervelend eindigde, dus ik was niet op zoek. Maar als het balletje eenmaal gaat rollen, en je merkt: dit is het, dan kun je niet meer terug. En dat is maar goed ook.”
J: “Ik vond z’n stem heel aantrekkelijk. Ik weet niet precies waarom, maar het sprak me erg aan. Ik vond het ook erg interessant dat hij heel erg van klassieke muziek houdt. Hij staat z’n mannetje, hij weet wat hij wil.”
W: “Jeasy is gewoon een knappe gozer. Hij heeft een bepaald soort humor die ik erg aantrekkelijk vind, en z’n loyaliteit naar mij, z’n werk en z’n vrienden, vind ik erg mooi aan hem.”

steeds meer ontdekken

J: “Wout is als een spiegel voor mij. Als ik boos of verdrietig ben, of iets niet durf, biedt hij me de ruimte om te onderzoeken waar dat door komt. Hij staat echt náást me tijdens moeilijke momenten. Ik ben van nature vrij rustig, en soms haalt hij het bloed onder m’n nagels vandaan, maar dan móet ik me wel uiten. Ik merk dat ik daardoor erg gegroeid ben, hij pusht me echt.”
W: “Jeasy is af en toe inderdaad een beetje te voorzichtig. Ik heb niet zoveel geduld, dus dat aftastende duurt mij soms te lang. Als we op vakantie zijn kijkt Jeasy eerst een dag of twee de kat uit de boom. Op een druk vliegveld neem ik hem echt op sleeptouw, ik banjer overal tussendoor. Zo krijg ik hem wel steeds meer mee, waardoor we veel meer zien en ontdekken.”
J: “Als het aan mij lag zouden we precies nergens komen.”

loslaten

W: “Ik vind het belangrijk om met elkaar te blijven praten. We hebben geen geheimen voor elkaar. We geven elkaar ook een gezonde hoeveelheid vrijheid. Ik vind het op vrijdagmiddag leuk om met vrienden af te spreken in de stad, daar heeft Jeas niet altijd zin in.”
J: “Ondanks dat je in een relatie zit hoef je niet alles sámen te ondernemen, het is heel belangrijk om ook je eigen dingen te kunnen doen. Dan heb je elkaar ook iets te vertellen als je thuiskomt.”
W: “Hij ging laatst met z’n vriendinnen op vakantie. Hij vroeg wel of ik mee wilde, maar ik zei: alsjeblieft niet. Je moet elkaar los kunnen laten, dan is het des te leuker om elkaar een paar dagen later weer te zien.”

W: “Helemaal in het begin van onze relatie hebben we weleens gedacht: is dit het wel? Jeasy is snel bij mij komen wonen, we hebben fikse ruzies gehad. Vervelend, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Het is voor ons duidelijk dat we elkaar willen.”
J: “Het was in het begin ook wel spannend. We merkten dat we soms een beetje botsten, maar daardoor leerden we elkaar ook beter kennen.”

“Het is bij ons altijd gezellig, lekker bourgondisch, met goed eten en een lekker drankje erbij”

geen kinderwens

W: “We hebben geen kinderwens. Ik werk in het onderwijs, en dat is de beste vorm van anticonceptie die er bestaat!”
J: “Ooit heb ik wel een kinderwens gehad, maar die heb ik langzaamaan bijgesteld.”
W: “Nadat je een keer op je nichtjes hebt opgepast?” [lacht]
J: “Ik vind dat de maatschappij verhard is. Als ik erover nadenk hoe het voor een kind zou zijn om te verklaren dat-ie twee papa’s heeft, lijkt dat me ingewikkeld. Er is te veel om tegenop te boksen.”

spannende dag

W: “Deze zomer vierden we het eenjarig jubileum van ons huwelijk.”
J: “Onze huwelijksdag was spannend. Van tevoren bleek dat Wouter eigenlijk alles al had bedacht.”
W: “Vooral de locatie: ik wilde maar op één plek trouwen en dat was de Burgerzaal van het Stadhuis op de Coolsingel.”
J: “Het was heel mooi.”
W: “Mijn moeder was nog bij ons huwelijk, dat was het mooiste cadeau van onze bruiloft. Jeasy’s broer, die hij al heel lang niet had gezien, kwam ’s avonds naar het feest. M’n tante had zelf een bruidstaart van vijf verdiepingen gemaakt.”
J: “Ja, niet normaal!”
W: “Vier weken later is mijn moeder overleden. Door de manier waarop Jeasy me in die tijd steunde, weet ik dat we samen nog duizend jaar verder kunnen.”

W: “Onze mooiste herinnering samen is toch wel onze laatste vakantie, een rondreis door Vietnam. Daar hebben we erg lang naar uitgekeken, en het was fantastisch.”
J: “Ja, dat was inderdaad een erg mooie reis. Maar qua herinneringen vind ik onze vakantie naar Israël ook een goede.”
W: “Dat was ook heel mooi, ja. We zijn toen heel vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Tel Aviv, om bovenop de Massada de zon op te zien komen boven de Dode Zee. Dat was fantastisch. Het voelde speciaal om daar samen te zitten.”

Birra Moretti Happy Couple Wouter
Birra Moretti Happy Couple Wouter

J: “Ik voelde me meteen welkom binnen zijn familie.”
W: “Het is bij ons altijd gezellig, lekker bourgondisch, met goed eten en een lekker drankje erbij. We organiseren met vrienden en familie supervaak etentjes bij ons of bij hen thuis. Ik ben zelf geboren en getogen in Zeeland, dus ik voel me hier erg thuis. Het zeewater stroomt bij wijze van spreken door m’n aderen. Hoewel ik me ook erg thuis voel in Rotterdam. Om het 1-jarig jubileum van ons huwelijk te vieren, nodigden we vrienden en familie uit voor een barbecue aan het strand in Kamperland.”
J: “Ik vind het heerlijk om op het strand voor me uit te kijken en de boel de boel te laten. Heel mooi dat we dit jubileum samen met onze vrienden en familie kunnen vieren.

win een weekend aan zee in zoutelande!

Wil jij ook naar Zeeland? Dat kan! Winq en Birra Moretti bieden twee lezers van Winq een tweetal overnachtingen, van 1 tot 3 september 2023, in Strandhotel Zoutelande. Natuurlijk gaan jullie niet hongerig naar bed, omdat jullie op vrijdag én zaterdag in een lokaal etablissement een diner aangeboden krijgen. Meld je vóór 11 augustus aan op winq.nl/zoutelande

Foto's huwelijk: Kim van Gent

Mede mogelijk gemaakt door Birra Moretti.
Geen 18, geen alcohol.

Powered by Labrador CMS