Let's talk about sex

“Ik was gewoon benieuwd hoe het zou zijn”

Chris (33) betaalde voor seks

Leestijd: < 1 min

Chris (33) wilde wel seks maar had geen zin in gedoe. Toen besloot hij een paydate te proberen.

“Het was een paar jaar geleden in de zomer. Ik stond al tijdje droog, omdat ik even geen zin had in gedoe met datingapps of onhandig geflirt in een café. Tegelijkertijd zorgde het mooie weer er wél voor dat ik zin had in seks.” Na een middag op het strand, waar Chris de ene na de andere halfnaakte jongen bewonderde, besloot hij na thuiskomst toch maar eens op wat datingapps te kijken. “Ik wist ook meteen weer waarom ik ze een tijdje niet gebruikt had: saaie gesprekken die nergens over gingen, jongens die willen dat je ze allemaal foto’s stuurt maar zelf niets op hun profiel hebben gezet. Ik vond het meteen weer gedoe.”

Toch ging Chris door met het bekijken van profielen. “Zo kwam ik Dan tegen. Althans, zo noemde hij zich. Een knappe jongen van een jaar of 27. Op z’n foto’s zag hij er lief uit, maar tegelijkertijd ook sexy.” Chris besloot Dan een bericht te sturen. Dan vertelde dat hij een paar dagen op bezoek was uit Argentinië, dat hij alleen reisde én dat hij aan paydates deed. “Dat is voor mij normaal gesproken een reden om af te haken. Ik kijk niet neer op jongens die sekswerk doen, maar zie zelf nooit zo het nut ervan in om voor iets te betalen wat je ook gratis kunt krijgen.” Toch bleef Chris met Dan praten. “Hij kwam vriendelijk over, het voelde niet alsof hij aan het pushen was, en – laten we eerlijk zijn – ik was best wel geil.” Chris raakte geïntrigeerd.

“Tachtig euro. Geen bedrag dat je ‘even’ uitgeeft, maar ook geen enorme aanslag op je portemonnee”

“Omdat we een best wel leuk gesprek hadden, voelde ik me vrij om Dan alle vragen te stellen die in me opkwamen. Hij deed aan paydates om zijn vakantie te bekostigen en wilde hierna nog meer steden in Europa bezoeken. Nee, thuis liet hij zich niet betalen voor seks. Ja, hij had weleens seks gehad met mannen die hij écht niet aantrekkelijk vond. Nee, hij had nog geen rare ervaringen gehad.” Chris werd steeds nieuwsgieriger. Hij had nog nooit iemand betaald voor seks, maar stond er ook niet negatief tegenover. “Ik was wel benieuwd naar de dynamiek van een paydate. Als je elkaar niet echt meer hoeft te verleiden, maar seks meer een zakelijke transactie wordt, zou het dan nog steeds leuk zijn? Ik vond Dan in ieder geval heel erg aantrekkelijk.”

Chris besloot Dan te vragen wat het zou kosten om seks met hem te hebben. “Tachtig euro. Geen bedrag dat je ‘even’ uitgeeft, maar ook geen enorme aanslag op je portemonnee. Na even wikken en wegen besloot ik mezelf te trakteren en stuurde mijn adres door.” Dan reageerde dat hij er binnen drie kwartier zou zijn. Chris liep naar de pinautomaat om de hoek en nam een snelle douche. Ondertussen schoten allerlei gedachten door z’n hoofd. Wat als Dan helemaal niet echt zou zijn? Wat als Dan bij aankomst helemaal niet zo vriendelijk bleek, of iets kwaads in de zin had? Wat als hij Dan in het echt niet zo aantrekkelijk zou vinden? “Ik moest ook ineens denken aan de vraag die je steevast krijgt als je je laat testen bij de GGD: heb je betaald voor seks, of seks gehad voor geld? Als ze er tijdens dat gesprek zo expliciet naar vragen, zou dat dan betekenen dat ik met Dan een hoger risico op soa’s liep?”

De deurbel ging. “Ik merkte dat ik wat nerveus was. Toen ik opendeed, en Dan me met een glimlach begroette, werd dat gelukkig minder. Ik bood hem iets te drinken aan en we gingen naar mijn woonkamer. Daar had ik de tachtig euro al op tafel gelegd, en toen ik hem daar stamelend op wees stopte hij het in z’n broekzak.” De twee praatten over koetjes en kalfjes, maar al snel stelde Dan voor om naar de slaapkamer te gaan. Daar zoenden we wat, maar ik had het idee dat dat meer voor de show was. Even schoot nog door m’n hoofd om hem te vragen naar zijn seksuele gezondheid, maar dat voelde op dat moment raar. Het was een kleine opluchting toen hij, vlak nadat hij voorstelde dat ik hem zou neuken, zelf een condoom tevoorschijn toverde.” Chris maakte zich ook niet echt zorgen. “Een soa ligt altijd op de loer, maar ik ben gevaccineerd tegen hepatitis B en we gebruikten een condoom.”

Hoewel Chris ervan genoot om met de sexy Dan in bed te liggen, voelde het niet hetzelfde als eerdere keren dat hij seks had. “Het was wel geil, Dan zag er erg goed uit en wist zeker waar hij mee bezig was. Maar waar je normaal gesproken tijdens seks wat langer erover doet om elkaars lichaam te verkennen, was het nu wat meer rechttoe, rechtaan. De blikken die je uitwisselt, de momenten dat je even stopt om te genieten van het moment, dat was er nu niet echt. Seks is voor mij heus niet altijd een diepe, intense belevenis waarbij twee zielen volledig in elkaar opgaan, maar dit was wel wat afstandelijker dan ik gewend ben.”

“Ik heb later bij de GGD niet gezegd dat ik iemand had betaald voor seks”

Na afloop bleef Dan tot Chris’ verbazing nog wel even tegen hem aan liggen in bed. “Dat had ik niet verwacht. We praatten nog wat, hij vertelde dat hij de dag ervoor naar de Heineken Experience was geweest, ik zei dat ik graag eens Zuid-Amerika zou bezoeken. Op een gegeven moment sloeg het gesprek dood en kleedde Dan zich weer aan. Hij gaf me nog een zoen en vertrok.”

Het was een interessante ervaring voor Chris, maar wel eentje die hij niet zo snel zal herhalen. “Ik vroeg me al een tijdje af hoe het zou zijn om op deze manier seks met iemand te hebben Nu ik dat weet zie mezelf niet snel opnieuw een paydate hebben.” Tijdens z’n halfjaarlijkse checkup bij de GGD besloot hij geen open kaart te spelen. “Nee, ik heb toen niet gezegd dat ik iemand had betaald voor seks. Ik schaamde me misschien toch een beetje, en de info zou geen invloed hebben op de uitslagen. Die waren trouwens allemaal negatief.”

Beeld: Hanna Whittle

Powered by Labrador CMS