Nip/tuck

“Ik vind ouder worden juist prachtig”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. René (50): “Als ik bij klanten over de vloer kom, wil ik niet dat ze vragen of ik slecht geslapen heb.”

“Ik heb vijf kinderen, en op een avond zaten we met elkaar aan tafel. Ze maakten wat grapjes over mijn ogen: ‘Als je de huid onder de ogen vastpakt, blijft-ie staan!’ Ik heb de laatste tijd ook best veel last van hoofdpijn, waarvan ik denk dat het iets met mijn hangende oogleden te maken heeft. Ik werk als uitvaartondernemer en vind het belangrijk om representatief te zijn. Ik ben zelf niet zo bezig met het uiterlijk, want dat interesseert me niet zo. Als mijn kinderen of echtgenoot zeggen dat ik er moe uitzie, vind ik dat wel vervelend om te horen. Als ik bij klanten over de vloer kom, wil ik niet dat ze vragen of ik slecht geslapen heb. Je zou misschien denken dat het goed is als ze aan me kunnen zien dat er achter de schermen hard gewerkt wordt, maar ik vind dat je als uitvaartondernemer juist onzichtbaar moet zijn. Ik vind het belangrijk om klanten het gevoel te geven dat ze 24 uur per dag op me kunnen rekenen.

Ik vind ouder worden helemaal niet erg, maar juist prachtig. Dan mogen er best lijnen en strepen op je gezicht komen te staan. Het cosmetische aspect is voor mij dan ook niet de belangrijkste reden, de hoofdpijnklachten wél. Als ik goed heb geslapen, voel ik al dat een paar uur na opstaan een lichte hoofdpijn ontstaat. Die neemt in de loop van de dag in sterkte toe. Ik hoop dat dat met een ingreep opgelost kan worden.”

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS