happy couple

Marco (links) en Tom

“Ik stond ineens te zoenen met de jongen waar een vriend eigenlijk mee had afgesproken”

Marco en Tom zijn een happy couple

Marco (links) en Tom
Leestijd: 4 min

De 36-jarige Marco leerde de 27-jarige Tom kennen tijdens het feestje F*cking Pop Queers. Vandaag vertellen ze over hun relatie. “Je moet een relatie niet overhaasten met grote plannen, je moet de tijd nemen om elkaar goed te leren kennen.”

Tom: “We hebben elkaar twee jaar geleden ontmoet bij F*cking Pop Queers, een feestje in Amsterdam.”
Marco: “Ik was met een groepje vrienden in een club en een aantal van hen ging ook naar dat feest. Ik wilde niet, maar besloot uiteindelijk toch te gaan omdat de vriend waarmee ik was daar had afgesproken met een jongen. Na een tijdje deed de drank zijn werk en waren we aan het dansen. Toen werd ik op mijn schouders getikt door jou. We hadden een kort gesprek en niet lang daarna stonden we te zoenen. Vervolgens voegden we elkaar toe op Instagram en dat was het, tot die vriend van mij zei dat jij de jongen was die hij wilde ontmoeten. Oeps.”
Tom: “Ik vond je toen best kil overkomen, je zei niet eens gedag toen je wegging. Ik dacht dat je me niet leuk vond. Op Instagram hadden we een paar dagen een gesprek, maar op veel liep dat niet uit. Een aantal weken later zagen we elkaar opnieuw op een feestje, toen sprak jij mij aan.”
Marco: “Ik zag je staan, maar wist niet zo goed of ik iets moest zeggen. Ik deed het toch en we spraken elkaar weer eventjes. Ik was aan het werk als fotograaf op dat feest, dus veel konden we niet doen. De derde keer zagen we elkaar op een ander feestje; toen hebben we de hele avond gezoend en met elkaar rondgehangen. Die vriend van mij was er weer bij en was verbaasd dat ik nog steeds met jou was. Hij klonk een beetje jaloers, terwijl jullie niet eens gedatet hebben. Hij vond je gewoon knap.”

“Jij deed heel erg je best voor mij”

‘Romantische’ eerste nacht
Tom: “Nu kunnen we er gelukkig om lachen; hij is inmiddels bevriend met ons allebei. Uiteindelijk ging je die nacht voor het eerst met mij mee naar huis, dat was heel romantisch.”
Marco: “Romantisch!? Zo zou je het ook kunnen noemen, haha.”
Tom: “Het werd in ieder geval een lange nacht. We bleven elkaar een tijdje zien. Ik vond je erg leuk en op een avond hadden we een date in een restaurant. Tenminste, dat dacht ik. Ik stond klaar om naar het etentje te gaan, toen jij een appje stuurde om af te zeggen omdat je dronken in het park zat. Ik heb toen m’n verwachtingen gelijk bijgesteld: ik was zo teleurgesteld, maar vier dagen later wilde je alsnog afspreken. Ik heb toch ja gezegd, omdat ik je zo leuk vond.”
Marco: “En toen ging jij naar Tel Aviv voor pride…”
Tom: “Waren de rollen ineens omgedraaid. Jij deed heel erg je best voor mij en wilde me naderhand graag spreken.”
Marco: “Onze verhouding was gewoon heel intens. We zagen elkaar vaak en de seks was heel erg goed, maar verder gebeurde er niet veel. Ik was bang dat je alleen uit was op seks en verder niets, en daarom vond ik het belangrijk om een goed gesprek te voeren. Ik wilde weten wat je echt van me wilde, liever meteen dan later.”

Happy Couple Marco Tom
Happy Couple Marco Tom

Eindelijk op date
Tom: “We hadden een lang gesprek in het Vondelpark over onze verwachtingen en hoe het tussen ons ging en besloten het uiteindelijk een kans te geven. Tot die tijd hadden we het vooral over feestjes en reizen gehad, nogal oppervlakkig. Na een aantal dates ontdekte ik een andere kant van je. We gingen rond die tijd ook naar Scheveningen, waar we de hele dag en nacht op het strand muziek hebben geluisterd en liedjes hebben gezongen.”
Marco: “We waren stomdronken. Daar maakten we ook onze eerste foto die we hebben gedeeld op Instagram. Toen voelde het serieuzer.”
Tom: “Een dag later vroeg je of we exclusief wilde zijn. Ik heb mezelf toen een week lang afgevraagd of we nu wel of geen relatie hadden. We gingen naar Milkshake Festival en brachten twee dagen met elkaar door. Ik was verkleed als Cupido en jij was... nou ja, je had weinig kleren aan. Daar heb je mij gevraagd of ik je vriend wilde zijn.”
Marco: “Onze vrienden stonden om ons heen met confetti en gaven Tom een sluier. Heel erg leuk.”
Tom: “Dit is mijn eerste relatie, terwijl jij al heel wat vriendjes hebt gehad. Ik vind dat niet erg, maar soms is het wel lastig. Jij bent soms heel voorzichtig, terwijl ik graag droom over de toekomst.”
Marco: “Voor mij is het belangrijk in het moment te leven en de toekomst niet te veel te plannen. Je moet een relatie niet overhaasten met grote plannen, je moet de tijd nemen om elkaar goed te leren kennen. We wonen nu samen en zien kanten van elkaar die we eerst niet kenden. Dat samenwonen was een goede beslissing.”

Meet the parents
Tom: “Ik heb helaas jouw familie nog steeds niet ontmoet, omdat zij nog in Venezuela wonen.”
Marco: “Langzaam verandert de situatie daar in positieve zin, dus ik hoop dat mijn familie over een tijdje naar Nederland kan komen.”
Tom: “Jij hebt mijn familie wel ontmoet. Mijn ouders kwamen een paar weken voor kerst bij mij eten om jou te ontmoeten. Mijn ouders vinden je heel erg leuk.”
Marco: “Ik voel me erg welkom. Het zijn leuke mensen en ik heb een fijne band met jouw familie.”
Tom: “Jouw achtergrond en cultuur vind ik erg leuk. Die tegenstellingen werken goed. Je leert mij nieuwe dingen en ik jou ook.”

Hoofdfoto: Roel Janssen
Overige foto's: Privébeeld

Powered by Labrador CMS