Big in a wig

“Ik maak nog steeds genoeg fouten, want ik experimenteer graag”

Dragqueen Lulu Lachapelle

Leestijd: < 1 min

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Elke maand stellen we er een aan je voor. Deze keer: Lulu Lachapelle, een experimentele ‘punk-prinses’ die niet van glitter houdt.

Hoe ben je begonnen met drag?
“Ik was altijd al actief als clubkid. Ik ging veel discotheken af, en ik val graag op. Drag was dus een kleine stap. Drie jaar geleden ben ik er volledig ingedoken, met alles erop en eraan.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Ik dacht Milk, van RuPaul’s Drag Race. Lange tijd was ze een groot rolmodel voor me, want ze is zó crazy. Maar zij heeft me de laatste tijd eigenlijk wat teleurgesteld.”

Hoe zou je je stijl omschrijven?
“Punk-prinses. Ik houd van tule én tattoos. Ik ben niet zo van de glitters, maar ik hou wel van jurken. En altijd met een stoer randje.”

Lulu Lachapelle in paarse jurk
Lulu Lachapella door Dario & Misja

Waar komt je dragnaam vandaan?
“Heel klassiek: de naam van mijn eerste huisdier en de straat waarin ik opgroeide. Omdat ik Lulu Kapelstraat toch wat raar vond werd het Lulu LaChapelle. Dat ligt wat beter in de mond.”

Wat is een drag don’t uit je verleden?
“Ik maak nog steeds genoeg fouten, want ik experimenteer graag. Wat ik écht niet meer doe, is me spiegelen aan anderen. Dat is een fout. De leukste ontwikkeling die je door kunt maken is worden wie je echt bent.”

Welke dragqueens moeten we volgens jou in de gaten houden?
“Zelda von Trapp! Ze is vrij nieuw, verbergt zich nog een beetje achter haar YouTube-filmpjes, maar ze heeft heel sterke looks en ze is erg origineel.”

Powered by Labrador CMS