Nip/tuck

“Ik hoef geen pop te worden”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. René (35): “Toen ik mezelf terugzag op foto’s en video’s kwam ik veel vermoeider over dan ik ben.”

“In de loop der jaren heb ik mijn gezicht zien veranderen. Ik heb een minder energieke uitstraling dan ik zou willen. Ik heb flink wat rimpels – ik noem het zelf loopgraven – in mijn voorhoofd. En mijn oogleden hangen wat.

Een paar jaar geleden gaf ik veel presentaties voor mijn werk. Toen ik mezelf terugzag op foto’s en video’s kwam ik veel vermoeider over dan ik ben. Ik vond dat ik eruitzag alsof ik de 48 uur ervoor niet had geslapen. De manier waarop je overkomt, is voor een groot deel non-verbaal. Dan helpt het niet als je een vermoeide uitstraling hebt als je je boodschap over wil brengen.

De mensen in mijn omgeving vinden het totale onzin. Ik kom uit Zeeland, waar mensen al snel denken: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In mijn familie is het een taboe. Maar zo’n ingreep doe je voor jezelf. Ik laat me toch niet weerhouden door de mening van een ander?

Het is niet zo dat ik er echt wakker van lig. Maar ik ben wel nieuwsgierig wat er met de huidige technieken mogelijk zou zijn, en hoe dat er dan uit zou zien. Voor zover ik heb begrepen, zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om er met relatief kleine ingreepjes iets aan te laten doen. Dus waarom niet? Ik ben benieuwd hoe zoiets in z’n werk gaat. Het hoeft ook niet helemaal weg, ik hoef geen pop te worden. Maar een frissere uitstraling zou wel meer bij me passen.”

Cosmetisch arts Lizenka Adriaanse van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS