Let’s talk about sex

“Ik heb nu vaker mét dan zonder chems seks”

Quin (29) gebruikt drugs tijdens de seks

Leestijd: < 1 min

Nadat de relatie van Quin over was, besloot hij zijn seksualiteit verder te ontdekken. Hij besloot met mannen af te spreken en chemsex te hebben: seks met harddrugs. Vandaag vertelt hij anoniem zijn verhaal.

“Toen er na jaren een einde aan mijn relatie kwam ging ik voor het eerst op mezelf wonen. Ik ben altijd al nieuwsgierig aangelegd en vond al snel mijn weg richting de datingapps. Ik maakte een profiel aan op een van die sites en had regelmatig contact met mannen om af te spreken voor seks. 

Ik was het gewend om seks zonder hulpmiddelen te hebben, tot ik hoorde over chemsex. Daarmee zou je uren door kunnen gaan. Soms met z’n tweetjes, maar vaker met een groep mannen. 

Ik had een heel erg fijn gesprek met een man die dat al vaker had gedaan en we besloten een keer af te spreken. Ik voelde me veilig bij hem. Als het fout zou gaan, werd ik tenminste niet aan mijn lot overgelaten. 

Ik kwam bij hem en eerst namen we de tijd een drankje te drinken en elkaar wat beter te leren kennen. Dat vind ik belangrijk, want op die manier voelt iedereen zich op zijn gemak. Niet lang daarna nam ik XTC en later GHB. Het voelde geweldig: je beleeft alles een stuk intenser en de intimiteit wordt heel heftig. Ik kon me er van tevoren niet echt een voorstelling bij maken, maar het voelde fantastisch. Dat gevoel wilde ik vaker ervaren. 

Nu heb ik vaker met, dan zonder chems seks. Het voordeel van seks met chems, en dan bedoel ik XTC, Speed, ketamine en GHB, is dat je uren seks kunt hebben zonder klaar te komen. Ik kan nog wel zonder chems seks hebben, maar het is dan wel anders. Ik vind het minder leuk, het duurt minder lang. Zonder chems heb ik wekelijks meerdere malen seks, puur als ik heel erg geil ben. Chems gebruik ik vooral in het weekend, als ik weet dat ik daarna vrij ben. Ik heb het wel eens gedaan als ik de volgende dag moest werken, maar nu ik een verantwoorde baan heb kan ik me dat niet meer veroorloven. 

Als je chems gebruikt tijdens de seks, word je een stuk makkelijker.

Toen ik begon met chems, was PrEP nog niet zo populair als nu. Ik merk nu dat veel mannen in deze scene het gebruiken om zichzelf tegen hiv te beschermen, zelf doe ik dat ook. Voordat ik daarmee begon, deed ik niet moeilijk over seks zonder condoom, maar ik liet en laat me nu wel elke drie maanden controleren bij de GGD. Het risico op een SOA blijft aanwezig, ook als je PrEP slikt, maar dat kan ook als je wel altijd een condoom gebruikt. 

Klaarkomen met drugs op is een opgave, maar daar ben ik totaal niet mee bezig. Het is juist fijn om niet klaar te komen omdat dan het gevoel van geilheid weg is. Ik gebruik erectiemiddelen zoals Kamagra. Niet dat ik dat nodig heb, maar door de invloed van drugs kan dat wel veranderen. 

Grenzen bewaken
Als je chems gebruikt tijdens de seks, word je een stuk makkelijker. Grenzen vervagen en je doet sneller dingen die je normaal misschien niet zou doen, maar ik weet mijn eigen grenzen altijd wel te bewaken. Ik ga nooit te ver, dat zit niet in mij. 

Zwaardere drugs zoals crystal meth of heroïne gebruik ik niet. Ik kan voldoende plezier halen uit de middelen die ik nu gebruik. Bij die andere zie je gelijk andere beelden voor je van mensen die verslaafd raken en niet voor minder willen gaan dan dat. In mijn ogen is wat ik nu doe onschuldig, al is dat voor een ander misschien niet te bevatten. Ik denk dat crystal meth daarom een brug te ver is, volgens mij wil je daarna alleen maar meer en meer. 

Het gebruik van chems heb ik goed onder controle.

Er zijn mensen die er niks van moeten hebben. Dat zie ik ook wel op datingapps, dan hebben mensen in hun profiel al staan dat ze geen seks met drugs of seks zonder condoom willen. Dat vind ik prima, dan weet ik waar ik aan toe ben. 

Het leukste aan seks met chems vind ik de spontane momenten. Als je bijvoorbeeld met vrienden op een feestje bent en met z’n allen thuis doorgaat. Ik heb dan heel erg diepe gesprekken en leer mensen heel goed kennen. Je brengt uren met elkaar door en daar komen soms heel erg leuke kennissen en vriendschappen uit voort. 

Minder positieve ervaringen met chemseks zijn er ook. Je kan out gaan doordat je teveel van een bepaalde drug hebt gebruikt. Met GHB is dat risico zeker aanwezig. Door te snel achter elkaar dezelfde dosis te gebruiken bijvoorbeeld. vervelend voor jezelf, al merk je daar vrij weinig van. Maar nog vervelender voor de rest. Het haalt de sfeer weg en de stemming is dan even omgeslagen om te zorgen voor die persoon. Dat is dan ook weer gelijk het mooie eraan, je wordt niet voor oud vuil aan de kant gelegd, maar er wordt naar je omgekeken en voor je gezorgd. 

Het gebruik van chems heb ik goed onder controle. Natuurlijk wil ik gedurende een nacht steeds dat lekkere gevoel ervaren, die geile rush, maar ook daar moet je reëel in zijn. Dat is met drugs op moeilijker, maar het gaat tot nu toe altijd goed. Ik neem nooit iets tegen mijn zin of omdat ik denk dat het moet omdat ik me goed wil voelen. Ik weet goed mijn grenzen te bewaken, ik weet wat ik lekker vind en kan goed aangeven waar het voor mij stopt. Daar was ik een paar jaar geleden makkelijker in, maar ik ben volwassen geworden en kan mate houden. Ook met drugs.

Ik zou mensen die het ook een keer willen proberen adviseren om het in een veilige omgeving te doen. Zorg dat je 1 op 1 met iemand bent, niet in een grote groep. Dan kan het gebeuren dat er niet naar je wordt omgekeken als het mis gaat.”

Illustratie: Hanna Whittle

Chemsex is niet voor iedereen goed onder controle te houden. Mocht je de controle verliezen dan zijn er verschillende hulpverleningsprogramma’s. Voor problemen met chemsex kijk je het beste op Sexntina.nl. Je kunt hier elke woensdag chatten met ervaringsdeskundigen. Ook vind je er informatie over stoppen met gebruiken en je gebruik beter controleren, plus een lijst met gespecialiseerde hulpverlening.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS