happy couple

Jurandy Lucas (links) en Dave Brown

“Ik heb nooit het gevoel dat Jurandy iets voor mij achterhoudt”

Jurandy Lucas en Dave Brown over hun relatie

Jurandy Lucas (links) en Dave Brown.
Leestijd: 4 min

Het duurde even voordat de vonk oversprong, maar inmiddels zijn flight attendant Jurandy Lucas (47) en senior beleidsadviseur Dave Brown (52) al een paar jaar dolgelukkig met elkaar. Ze geven ons de geheimen van een gelukkige relatie.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Dave: “In de zomer van 2014 was ik met vrienden bij Funhouse. Ik zag Jurandy toen op een afstandje staan. Ik had geen idee wie hij was en heb hem ook niet aangesproken. Een maand later kwamen we elkaar tegen in de stad. Ik dacht opnieuw: wat een leuke gozer! Toen hebben we voor het eerst met elkaar gepraat.”
Jurandy: “Een maand later kreeg ik een like van hem op een van mijn foto’s. Eerst wist ik niet wie hij was, maar toen dacht ik: dat is die Ierse Dave die ik in de stad sprak. We raakten aan de praat op Facebook en dat ging uren door.”
Dave: “Ik kwam veel te laat op mijn werk.”
Jurandy: “En ik liet mijn collega’s uren wachten aan het zwembad van een hotel in Kuala Lumpur.”

Er kwam een date?
Jurandy: “Ja. We spraken af in een bar en daar heb ik hem heel lang laten wachten...”
Dave: “Ik vroeg me af of hij überhaupt nog zou komen.”
Jurandy: “Uiteindelijk zag ik een man bij de garderobe, ik herkende hem eerst niet vanwege zijn bril, maar die had hij op om op zijn telefoon te kunnen checken of ik er al was.”
Dave: “Door de urenlange Facebookgesprekken, was het ijs al gebroken. We hadden allebei het gevoel dat we elkaar al heel lang kenden.”

Waarom zijn jullie elkaar vier jaar geleden pas tegengekomen?
Jurandy: “Dat vragen wij ons soms ook af. We hebben veel gemeenschappelijke kennissen, gaan naar dezelfde feestjes, maar op de een of andere manier kwamen we elkaar nooit tegen.”

“Door Dave ben ik rustiger geworden”

Wanneer hebben jullie het officieel gemaakt?
Dave: “Na zes maanden. We brachten zo’n beetje al onze tijd samen door. Ik woonde nog in Rotterdam, maar nu wonen we samen in Amsterdam.”
Jurandy: “Soms heb je al een relatie zonder dat je het zelf doorhebt. We zagen elkaar continu. Gingen samen naar de sportschool en naar dezelfde feestjes.”

Wat trekt jullie zo in elkaar aan?
Dave: “Als iemand eerlijk, rechtvaardig en puur is, dan is het Jurandy wel. Hij zal nooit proberen hogerop te komen ten koste van een ander.”
Jurandy: “Ik vind hem een heel volwassen, aantrekkelijke man. Hij is heel intelligent, heeft humor en is iemand waarop ik kan bouwen. Door Dave ben ik rustiger geworden.”
Dave: “Ik heb twee lange relaties gehad: één van acht jaar en één van twaalf jaar. Die relaties heb ik uitgemaakt op momenten waarop ik dacht dat de relatie niet meer bij mij paste. Dat het niet meer voldeed aan mijn wensen. Ik was eigenlijk heel egocentrisch bezig en heb van Jurandy geleerd dat het niet om jezelf, maar om de ander draait in een relatie. Denk niet vanuit jezelf, maar vanuit wat goed is voor je relatie.”
Jurandy: “Je bent niet alleen, een relatie heb je met z’n tweeën.”

Waar heb je dat geleerd, Jurandy?
Jurandy: “Ik had hiervoor een relatie van dertien jaar en dacht dat ik heel gelukkig was. Uiteindelijk merk ik nu pas dat ik dat helemaal niet was. We deden heel veel, maar kenden elkaar eigenlijk helemaal niet. Het is heel belangrijk dat je veel praat met je partner. Dat je eerlijk en open bent. Als ik die twee relaties vergelijk, weet ik nu pas dat ik een echte relatie heb.”
Dave: “Ik heb nooit het gevoel dat Jurandy iets voor mij achterhoudt. We hebben geen geheimen voor elkaar.”

Happy Couple Dave vraagt Jurandy ten huwelijk
Dave vraagt Jurandy ten huwelijk.

En jullie gaan binnenkort trouwen!
Dave: “We hadden allebei nooit het gevoel dat we wilden trouwen, tot we elkaar leerden kennen. We hadden het er vaker over en ik had het gevoel dat ik het aanzoek moest doen. De enige plek die speciaal genoeg was, was de Koningin Emmabrug op Curaçao, want daar is Jurandy geboren. Ik regelde een fotograaf, een violist en iemand die ons zou filmen.”
Jurandy: “Ik wist van niets. Toen we naar de brug liepen, vroeg hij heel snel of ik met hem wilde trouwen.”
Dave: “Ik had hem naar die brug gelokt met een smoes dat ik foto’s van hem wilde maken.”
Jurandy: “Toen liepen we daar en gaf hij zijn cameratas aan een vreemd iemand. Ik was meteen in paniek, omdat mijn telefoon en portemonnee in de tas zaten. Ik begreep niet wat er aan de hand was.”
Dave: “En toen hij de violist zag, zei hij nog: ‘Een violist op deze brug? Dat heb ik nog nooit gezien!’ Hij had geen idee dat die er voor hem was.”
Jurandy: “Toen stopten we voor de violist en vroeg Dave of ik met hem wilde trouwen. Om me heen kijken was mijn eerste reactie, het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht is nog niet overal geaccepteerd op het eiland.”

Dus eigenlijk werd het moment ook heel erg spannend?
Jurandy: “Het ging heel snel. Ik keek links en rechts en zei: ‘Ja!’ Het was een heel leuke verrassing. De brug stond vol mensen die gingen klappen.”
Dave: “Later plaatsten we de video daarvan op Facebook voor onze vrienden. Die video werd echter opgepikt door twee lokale journalisten en opeens ging het helemaal viral.”
Jurandy: “Die week werden we overal herkend. In restaurants, taxi’s en winkels.”

En wanneer gaan is de bruiloft?
Jurandy: “In de zomer van 2019!”
Dave: “We trouwen in Nederland, omdat twee mannen nog niet met elkaar mogen trouwen op Curaçao.”

Coverbeeld: Bete Photography

Powered by Labrador CMS