Karamo Brown

“Ik had 40 dates in 40 dagen en ik vond het vreselijk”

Karamo Brown van Queer Eye heeft niets met dating-apps

Leestijd: 2 min

De cultuurexpert van Queer Eye, Karamo Brown, begon te daten via apps toen hij nog single was. Hij vertelt dat hij in veertig dagen veertig dates had, maar dat hij er geen seconde van heeft genoten. Stop dan na drie dates, zou je dan denken, maar Karamo ging tot het uiterste omdat hij de ware wilde vinden.

Karamo Brown is 43 jaar, heeft twee kinderen van 27 en 23 jaar en heeft met zijn nieuwe partner besloten dat dit wel genoeg is. In een interview met Attitude vertelt hij openhartig over zijn verleden. Zo voelde hij zich in zijn vorige relatie onder druk gezet om een tweede kind op de wereld te zetten.

huiselijk geweld 

Een ander donker thema dat aan bod komt, is huiselijk geweld. Brown vertelt dat hij in het verleden ‘fouten heeft gemaakt’ maar dat het lastig is om hulp te zoeken. Volgens hem is er binnen de lhbtiq+-gemeenschap te weinig aandacht voor. “Ik heb vaker verteld dat ik ooit een relatie had met iemand en de politie aan de deur kwam. Toen die zagen dat het ging om twee mannen, zeiden ze letterlijk: jullie zoeken het maar uit. Veel agenten, brandweermensen, maatschappelijk werkers en verplegend personeel is niet getraind in het herkennen van en omgaan met huiselijk geweld binnen lhbtiq+-koppels.”

dating-apps zijn oppervlakkig

Toen Brown single was, ontdekte hij dating-apps. “Ik ging er vol in en had veertig dates in veertig dagen. Ik haatte elke minuut. Ik besefte al snel dat de toegankelijkheid en de beschikbaarheid zo groot was dat het geen zin had om in één persoon te investeren, om vragen te stellen of naar een volgend niveau te gaan. Ik haat dating-apps omdat ze ervoor zorgen om op de meest oppervlakkigste manier met anderen om te gaan. Ik denk dat we de effecten daarvan op onze eigenwaarde onderschatten, of op onze relaties. Het vermogen om elkaar te vinden en elkaars verhalen te horen, heeft ons als gemeenschap juist sterk gemaakt. Maar wanneer je op een punt komt dat je alleen maar naar een foto hoef te kijken om te beslissen of je iemand leuk vindt of niet? Dat is een glijdende schaal.”

partner

Uiteindelijk vond Brown zijn nieuwe partner via Instagram, in januari 2021. “Door corona waren we elkaar een beetje uit het oog verloren, maar toen dacht ik: ik ga met hem flirten. We hadden afgesproken om seks te hebben en verder niks. Maar we hadden geen seks, in plaats daarvan bleven we de hele nacht met elkaar praten en hebben we samen gehuild. We hebben echt overal over gepraat, en zelfs op die eerste date elkaars banksaldo laten zien!”

ouder worden

Tot slot vertelt Brown over ouder worden. “Ik ben nu 43 jaar en ik vind het heerlijk. Ik denk weleens na over botox. Wat ik lastig vind is dat we leven in een maatschappij die draait om schoonheid. Nu verlies ik wat haar en kom ik aan, maar iedere ochtend probeer ik verliefd te worden op één ding dat te maken heeft met mezelf.”

Powered by Labrador CMS