let’s talk about sex

“Ik fantaseerde er wel over om te bottomen, maar had het nooit verkend”

Wouter (36) gebruikt al twee jaar PrEP

Leestijd: 2 min

Wouter (36) was vroeger vooral top, maar sinds hij PrEP gebruikt durft hij meer te experimenteren. “Ik sprak met een jongen af waarbij ik de boot altijd een beetje had afgehouden, omdat in z’n profiel stond dat hij 100% top is.”

“Voordat ik PrEP ging gebruiken was mijn seksleven redelijk rechttoe rechtaan: ik had vooral orale seks en was een enkele keer top. Ik had een paar keer geprobeerd te bottomen, maar het lukte me niet om te ontspannen en het voelde allemaal maar stroef.

Als top was ik vrij strikt in het gebruik van condooms. Ik kom echt uit een generatie die tijdens hun tienerjaren is bedolven onder voorlichtingscampagnes over hiv. Als je hiv kreeg, en later aids, ging je dood. Dat werd in mijn hoofd al snel: als je seks hebt zonder condoom, ga je dood. Dus deed ik het bijna nooit zonder, hier en daar een ongelukje daargelaten.

PrEP leek me een goede manier om mezelf extra te beschermen tegen hiv. Het zorgde er ook voor dat ik iets meer durfde te experimenteren. Ik fantaseerde er wel over om te bottomen, maar omdat het met condoom steeds wat stroef ging, had ik het nooit echt verkend. Ik besloot het eens zónder condoom te proberen, met de wetenschap dat PrEP me voldoende zou beschermen tegen hiv.”

“ineens durfde ik mezelf ‘versatile’ te noemen”

“Ik sprak via Grindr met een jongen af waar ik al een tijdje mee chatte, maar waarbij ik de boot altijd een beetje had afgehouden omdat in z’n profiel stond dat hij 100% top is. Hij kwam langs en had zelf glijmiddel meegenomen, op basis van siliconen. Ik kende het nog niet.

Hij was heel geduldig en deed echt zijn best om me op mijn gemak te stellen. Het vergde wat inspanning, maar uiteindelijk lukte het, en vond ik het eigenlijk heel geil. Deze nieuwe ontdekking zorgde ervoor dat er een heel nieuwe wereld voor me openging. Ineens durfde ik mezelf ‘versatile’ te noemen. Die ‘100% top’-jongens, waarvan ik vroeger altijd dacht dat ik er niets mee kon, behoorden voortaan ineens óók tot mijn doelgroep.”

In de serie Let’s Talk About Sex vragen we jongens en mannen hoe zij zorgen dat ze krijgen wat ze willen in de slaapkamer (of de badkamer, op de bank, de keukentafel, noem maar op).

Illustratie: Hanna Whittle

Powered by Labrador CMS