Big in a wig

“Ik ben lastiggevallen en uitgescholden. Op een gegeven moment kon ik dat gewoon niet meer aan”

Dragqueen Abby OMG uit Breda

Leestijd: < 1 min

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Elke week stellen we er een aan je voor. Deze keer: Abby OMG uit Breda, die zich liet inspireren door supermodellen, latin diva's en RuPaul Drag Queens

Waarom ben je begonnen met drag?
“Vanwege RuPaul’s Drag Race natuurlijk. Ik ben bij seizoen drie begonnen met kijken. Ik zag Raja, de winnaar van dat seizoen, en dacht: dát wil ik ook. Inmiddels doe ik al bijna vier jaar drag.”

Is Raja ook je grote inspiratiebron?
“Dat kun je wel zeggen, ja. Maar natuurlijk laat ik me ook inspireren door RuPaul. Ik kijk ook veel naar andere queens uit dat programma, die er top uitzien en fierce acts in elkaar zetten. Supermodellen, latin diva's en Drag Race Queens zijn mijn grote inspiratie.”

Is Dita von Teese dan een inspiratiebron?
“Hmm... ja, maar ik zou toch eerder Violet Chachki als voorbeeld noemen.”

Waar komt je stage name vandaan?
“Uit American Dad. Dat is een tekenfilmserie over een gezin dat samenwoont met een alien. Om zich in de openbare ruimte te kunnen begeven heeft die alien allemaal vermommingen en alter ego’s. Een van die alter ego’s heet Abigail Lemonparty. Dat werd Abby, en de ‘omg’ heb ik er zelf aangeplakt.”

Wat is een drag don’t uit je verleden?
“In drag de straat op gaan. Dat trekt een heel fout publiek aan. Ik ben lastiggevallen en uitgescholden. Op een gegeven moment kon ik dat gewoon niet meer aan, dus nu kleed ik me bij iemand thuis om, en stap ik in een taxi richting een klus.”

Abby OMG
Abby OMG door Cyriel Jacobs

Je bent aangesloten bij drag house Mermaids Manson. Waar kom die naam vandaan?
Ons drag house heet zo omdat we allemaal fishy zijn, darling! Ik heb het enorm getroffen met de andere meiden in de Mermaids Mansion. We hebben echt dezelfde dragethetiek.”

Welke dragcollega moeten we volgens jou in de gaten houden?
“Envy Peru, van Mermaids Mansion. Ze is geweldig, beeldig en zó mooi van binnen en van buiten.”

Meer weten van Abby? Check dan haar Instagram.

Coverbeeld: Cyriel Jacobs

Powered by Labrador CMS