Hot op Instagram: Rustin-acteur Colman Domingo

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Nieuw op Netflix: Rustin, een biopic over een van de grootste activisten die ooit heeft geleefd, Bayard Rustin, die openlijk gay was en jarenlang vocht voor lhbtiq+ rechten. Colman Domingo is te zien als Rustin. Bekijk hier de trailer van de film en de mooiste foto’s van zijn Instagram-account.

De historische mars in Washington in 1963 speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Maar wat veel mensen niet weten – omdat geschiedenisboeken er nauwelijk melding van maken – is dat de mars werd georganiseerd door Bayard Rustin, een zwarte openlijk homoseksuele man die tientallen jaren heeft gestreden voor burgerrechten en lhbtq-rechten.

Amerikaans activisme

Op 17 november ging een biopic in première op Netflix, kortweg Rustin genaamd. De hoofdrol van Bayard Rustin wordt gespeeld door Colman Domingo, die de activist eindelijk de eer toekent die hij verdient.

Colman Domingo is 53 jaar en werd in Philadelphia geboren. Zijn vader, wiens familie afkomstig is van Guatemala, is afkomstig van Belize. Domingo heeft een diploma journalistiek, maar besloot in de theaterwereld als acteur aan de slag te gaan. Hij vertolkte de hoofdrol in de Broadway-musical Passing Strange, die in 2008 werd verfilmd door Spike Lee.

Films en series

Daarna was Domingo ook te zien in series als Nash Bridges en Law & Order. In 2015 brak hij door bij het grote publiek met de zombieserie Fear of the Walking Dead. Ook was hij te zien in de films Zola, Ma Rainey’s Black Bottom en If Beale Street Could Talk en de series The Knick en Euphoria.

Domingo is gay en getrouwd met zijn man Raúl, sinds 2014. Bekijk hieronder de trailer van Rustin, gevolgd door de mooiste foto’s van zijn Instagram-account.

Powered by Labrador CMS