Hot op Instagram: gay rugbyspeler Keegan Hirst

Leestijd: < 1 min

Keegan Hirst is de eerste professionele rugbyspeler die openlijk homoseksueel is. Hij stopte met rugby vanwege corona, maar nu keert hij terug. De reden: hij wil een statement maken nadat enkele rugbyspelers in Australië hadden geweigerd een T-shirt aan te trekken ter promotie van gelijke rechten voor lhbtq’s. Een prima aanleiding om eens een kijkje te nemen op zijn Instgram-account. Hier zijn mooiste foto’s.

De 34-jarige Keegan Hirst hoopt zijn rugbypensioen nog dit seizoen te kunnen terugdraaien en wil graag spelen voor de Batley Bulldogs, een club in Groot-Brittannië. Hij was gestopt met rugby vanwege persoonlijke omstandigheden die te maken hadden met corona, zo vertelt hij aan Sky Sports.

Gelijke rechten

Nu wil hij weer terug het veld op, en hij laat weten dat de aanleiding was dat Australische spelers weigerden een shirt te dragen ter promotie van gelijke rechten van lhbtq’s. Hij zegt: “Vanwege die homofobie rond een regenboogshirt dacht ik: hoe kan ik zichtbaarheid en inclusie helpen bevorderen? Door mijn rugbyschoenen aan te trekken, een speelshirt aan te doen en weer aan de slag te gaan.”

Keegan vertelde in 2015 dat hij gay is. Eerder schreef hij over de controverse in Australië: “Het ironische aan die hele T-shirtboycot is dat ik weet wat er gebeurt in de kleedkamers van de Rugby League. Veel daarvan is veel ‘gayer’ dan het dragen van een regenboogshirt.”

Afijn, goed dat-ie terug is. Hier zijn mooiste Instagram-foto’s.

Powered by Labrador CMS