Hot op Instagram: Fellow Travelers-acteur Jelani Alladin

Hier zijn z'n mooiste foto's

Leestijd: 1 min

Hoewel Fellow Travelers voornamelijk draait om de acteurs Matt Bomer en Jonathan Bailey, heeft Jelani Alladin een van de interessantste bijrollen in deze tv-serie die in Nederland is te zien via SkyShowtime. De acteur was eerder te zien in de Aretha Franklin-biopic Respect en de musicalverfilming van Tick, Tick… Boom! We namen een kijkje op Alladins Instagram-account, en dit zijn z’n mooiste foto’s. 

Fellow Travelers draait om de geheime relatie van oorlogsveteraan en ambtenaar Hawkins Fuller (een rol van Matt Bomer) en de idealistische Tim Laughlin (gespeeld door Jonathan Bailey), tegen de achtergrond van de heksenjachten op communisten en gays in de jaren vijftig, de anti-Vietnamprotesten in de sixties en de hedonistische discoperiode in de jaren zeventig, om te eindigen bij de aidscrisis in de jaren tachtig.

wie is jelani alladin?

Een van de bijzondere bijrollen is die van Marcus Gaines, een zwarte journalist die gay is en op alle mogelijke manieren aanloopt tegen discriminatie. Hij verzet zich hevig tegen de segregatie, die officieel is afgeschaft in Washington D.C. maar in de jaren vijftig nog welig tiert. Zo wordt hij geweigerd in een nachtclub omdat hij zwart is.

Gaines wordt gespeeld door Jelani Alladin, die in 1992 in New York City werd geboren en zijn Broadway-debuut maakte in Frozen, de musical. Daarvoor al speelde hij in Off-Broadway shows als Sweetee. Zijn eerste echte filmrol kreeg hij in 2021, toen hij was te zien als Jason in de Aretha Franklin-biopic Respect

van walking dead naar fellow travelers

Datzelfde jaar speelde hij mee in de verfilming van de musical Tick, Tick… Boom! Na een rol in tv-serie The Walking Dead: World Beyond is hij nu dus ook te zien in Fellow Travelers, waarvan alle acht afleveringen nu te zien zijn op SkyShowtime.

We namen even een kijkje op Jelani Alladins Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Powered by Labrador CMS