Hot op Instagram: Bridgerton-acteur Jonathan Bailey

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Jonathan Bailey en Matt Bomer zijn binnenkort te zien als liefdespartners in de nieuwe tv-serie Fellow Travelers. Bailey speelde eerder een rol in de Netflix-hit Bridgerton. We namen alvast een kijkje op zijn Instagram-account en kwamen daar heel wat leuke foto’s van hem tegen. Hier een selectie.

Fellow Travelers is een achtdelige politieke thriller die zich afspeelt in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Jonathan Bailey speelt de rol van Tim Laughlin, een jongeman die net is afgestudeerd en Matt Bomer is te zien als Hawkins Fuller die opklimt in de Amerikaanse politiek en zich voorlopig niet emotioneel wil binden.

Koude oorlog

Maar dan komen de twee elkaar tegen en springt de vonk over. Te zien is hoe de twee een relatie beginnen in een tijd dat senator Joseph McCarthy samen met Roy Cohn de strijd aanging met het communisme en zo de koude oorlog ontketende, en tegelijkertijd de oorlog verklaarde aan ‘subversieve en seksueel afwijkende personen’.

De serie volgt het koppel door de jaren heen, via de protesten tegen de oorlog in Vietnam in de jaren zestig, de hedonistische drugs- en discoperiode in de jaren zeventig en de aidscrisis in de jaren tachtig. Fellow Travelers is te zien op de Amerikaanse zender Showtime, een platform waarvan veel tv-series uiteindelijk ook te zien zijn op Ziggo Movies en Series.

Sportief baasje

Matt Bomer ken je onder meer van Magic Mike en American Horror Story. Jonathan Bailey speelde eerder in Bridgerton. In zijn vrije tijd loopt hij marathons en doet hij triatlons, hij wielrent, is dol op paddleboarding en bergbeklimmen: zo bedwon hij in 2018 de Mount Everest. Ook neemt hij elke ochtend een duik in zee.

Net als Bomer is Bailey openlijk gay. Eerder dit jaar plaatste filmmagazine Variety hem als tweede op de lijst van invloedrijkste queer artiesten in 2022. Bekijk hier de mooiste foto’s van zijn Instagram-account.

Powered by Labrador CMS