Hot op Instagram: acteur en komiek Mawaan Rizwan

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Op BBC3 is momenteel een queer comedyshow te zien met de naam Juice. Hierin wordt Jamma gevolgd die op zoek is naar de liefde. De herenliefde, welteverstaan. Jamma wordt gespeeld door de Pakistaans-Britse acteur Mawaan Rizwan. Bekijk hier zijn mooiste Instagram-foto’s.

Juice volgt Jamma in zijn zoektocht naar aandacht te midden van zijn chaotische familie, terwijl hij letterlijk over de liefde struikelt. Jamma wordt gespeeld door de Pakistaans-Britse acteur en komiek Mawaan Rizwan. Zijn belangrijkste tegenspeler is Russell Tovey. Verder doen enkele van Rizwans eigen familieleden mee: broer Nabhaan Rizwan en moeder Shahnaz Rizwan. Ook zijn de acteur Jeff Mirza en Emily Lloyd-Saini te zien.

Wie is Mawaan Rizwan?

Mawaan Rizwan is 31 jaar en werd geboren in Lahore, Pakistan. Hij komt uit een gezin met negen kinderen en om hem en zijn zusje een beter leven te geven verhuisden ze met zijn drieën naar Londen. Daar werden de kersverse immigranten na zes jaar met deportatie bedreigd, maar na een lange strijd kregen ze het recht om in het VK te mogen blijven.

Rizwan begon zijn carrière met het maken van YouTube-video’s toen hij 16 jaar was. In 2015 maakte hij een documentaire met de naam How Gay Is Pakistan?, waarvoor hij door zijn vaderland reisde om antwoord te krijgen op die vraag.

Sex Education

In 2020 speelde Rizwan een rol in de comedyserie Two Weeks To Live, op de Britse zender Sky One. Daarna begon hij mee te schrijven aan de Netflix-serie Sex Education.

Rizwan is gay, wat hij op 24-jarige leeftijd vertelde aan zijn traditionele moslim-ouders. Die vonden het prima. Moeder Shahnaz was regelmatig te zien in Rizwans YouTube-video’s en won hiermee de aandacht van Bollywood, waar ze een rol kreeg in de Indiase tv-serie Yeh Hai Mohabbatein (Dit is liefde).

Ook is ze dus te zien in BBC3’s Juice, waarvan je hieronder de trailer kunt zien, gevolgd door de mooiste foto’s van Rizwans Instagram-account.

Powered by Labrador CMS