Hongaarse Elle Magazine plaatst gay vaders op cover in strijd tegen anti-lhbtq-wetten

Leestijd: < 1 min

In Hongarije dreigt de overheid de vrijheid van lhbtq’s in dat land steeds verder te onderdrukken. Om een vuist te maken tegen het anti-lhbtq-sentiment, heeft Elle Magazine een editie uitgebracht waarop twee gay vaders zijn te zien met hun kindje.

Het gaat om het stel Hubert Hlatky Schlichter en László Szegedi, die hun vijf maanden oude dochtertje Hannabel teder zoenen. Elle Magazine kwam op het idee voor deze cover omdat de conservatieve Fidesz Partij onder leiding van premier Viktor Orbán een aantal anti-lbhtq-wetten heeft ingevoerd.

Wet LXXIX

Zo mag sinds 2021 geen positieve representatie van lhbtq’s worden getoond aan jongeren onder de achttien jaar. Verder wordt het bestaan van lhbtq’s in verband gebracht met pedofilie in ‘De Wet LXXIX van 2021’, zoals deze is genoemd.

In een bericht op Instagram meldt het team van de Hongaarse Elle dat ze ‘een bijdrage willen leveren aan de acceptatie van regenbooggezinnen’ en dat ze ‘campagne voeren in heel het land voor de liefde en voor alle vormen van gezinnen’.

Veilige omgeving

Een woordvoerder voegde daaraan toe: “Ieder kind verdient het om op te groeien in een veilige, zorgzame en ondersteunende omgeving. Niemand kan dit tegenhouden wanneer de ouders een andere genderidentiteit of seksuele oriëntatie hebben.”

In het magazine komen Hubert Hlatky Schlichter en László Szegedi aan het woord. Ze vertellen over alle moeilijkheden en vooroordelen die ze tegenkwamen als gay koppel en hoe de komst van Hannabel hun leven heeft veranderd. “Met hun verhaal willen we een positieve boodschap overbrengen aan iedereen die zich aangevallen voelt. Je bent niet alleen en er is een positief scenario.”

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS