happy couple

Junior van Keulen (links) en Spikey Lee.

"Hij kwam een nachtje logeren en is nooit meer weggegaan"

Junior en Spikey

Junior van Keulen (links) en Spikey Lee.
Leestijd: 2 min

Junior van Keulen (31) en Spikey Lee (26) leerden elkaar kennen toen ze beiden nog een relatie hadden. De een met een meisje, de ander met een jongen. Uiteindelijk kozen ze toch voor elkaar. Spikey: "Junior kwam een nachtje logeren en is eigenlijk nooit meer weggegaan."

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Spikey: 
"Via een dansprogramma. Eerst deed Junior mee en een jaar later was ik aan de beurt. Er werd vaak over Junior gesproken en ik was onwijs nieuwsgierig naar hem. Uiteindelijk heb ik hem toegevoegd op Facebook en raakten we aan de praat."
Junior: "We spraken af in Rotterdam en ik was heel erg nerveus. Hij had nog een vriendin en ik had ook al jaren een relatie. Maar vanaf het begin was er al heel veel chemie. Dat was voor mij heel moeilijk om te plaatsen. Ik was al zes jaar samen met mijn ex en we hadden een huis samen. Ik geloof dat Spikey en ik elkaar een jaar lang hebben gezien. Het voelde altijd als een soort vuurwerk."

 

"Ik weet nog hoe jij in de ochtenden was. Dat was... een ding"

Toch hebben jullie uiteindelijk voor elkaar gekozen. Hoe ging dat?
Spikey: 
"Er was een moment dat ik het wel genoeg vond. Ik wilde mijn eigen leven terug en ging op date met iemand anders."
Junior:
"Ik had toen net een punt achter mijn relatie gezet, maar dacht dat Spikey die jongen heel erg leuk vond en heb hem daarom niet gebeld. Uiteindelijk belde hij een dag later om te zeggen dat het heel erg ruk was. Toen ben ik geloof ik een dag later bij hem ingetrokken."
Spikey: 
"Het eerste half jaar hebben we geen seks gehad, tot grote frustratie van Spikey. Ik wilde er heel erg zeker van zijn: hij moest niet een soort rebound zijn."

Wat trekt jullie zo aan in elkaar?
Spikey: 
"Junior heeft een soort rust die ik zelf niet heb."
Junior: "Spikey ziet geen kwaad in mensen, dat vind ik heel leuk, vooral omdat ik dat zelf wel zie. Het is alsof je met een vijfjarig kind op stap gaat. Alles is leuk en fantastisch."
Spikey: "Ik weet nog hoe jij in de ochtende was. Dat was... een ding."
Junior: "Nu heb ik niet meer zo'n groot ochtendhumeur, hoor!"

Inmiddels zijn jullie al twee jaar verloofd. Hoe weet je dat het goed zit?
Spikey: "Dat voelt gewoon zo. Vanaf het begin wist ik al dat Junior het is voor mij. Het is de jongen uit mijn dromen."

Coverbeeld: Roel Janssen

Powered by Labrador CMS