al meer dan 30 tips!

Het ultieme gay HBO Max-overzicht

Alle films en series die je moet zien

Leestijd: < 1 min

Een filmpje of serie is altijd een goed idee, helemaal als er een queer-verhaallijn in zit. Wij grasduinden door het huidige aanbod van HBO Max en zochten de films en series die je zeker in je lijst moet zetten.

angels in america

Indrukwekkende verfilming van het iconische toneelstuk over de aidsepidemie in de jaren 90, met glansrollen van o.a. Meryl Streep, Al Pacino en Emma Thompson.

behind the candelabra

Dat beroemde Las Vegas-performer Liberace gay was, bleef tot aan z'n dood een publiek geheim. Deze film werd gebaseerd op de memoires van Scott Thorson, Liberace's 'assistent' en partner.

ellen DeGeneres: the beginning

Nadat komiek Ellen DeGeneres in haar sitcom Ellen geschiedenis schreef door uit de kast te komen op primetime tv, werd ze overal uitgekotst. Haar serie werd geannuleerd en ze kwam jarenlang niet meer aan de bak. In deze comedyspecial vertelt DeGeneres over die jaren, en hoe ze toch weer opkrabbelde.

ellen degeneres: here & now

In deze tweede comedy special vertelt openlijk lesbische komiek Ellen DeGeneres over dagelijkse beslommeringen en probeert ze de humor van het moderne leven in te zien.

girl

Still uit Girl.

Deze film is een lyrisch ontvangen drama over een jonge trans persoon die ballerina wil worden.

.

hacks

Still uit Hacks.

De bíjna uitgerangeerde stand-upkomiek Deborah Vance wil haar act opfrissen en huurt de jongere Ava in om teksten voor haar te schrijven. We ontmoeten ook haar personal assistant Marcus, die een oogje heeft op een onderhoudsmedewerker, en haar gekke dochter DJ, die een belachelijk juwelenimperium runt.

it's a sin

Russel T Davies, bedenker van series als Queer as Folk en Years and Years, gaat terug in de tijd met It's a Sin. Een krachtig verhaal over gekozen families, de liefde en de onvermijdelijke verliezen die gepaard gingen met de aidscrisis van de jaren tachtig. 

.

the laramie project

Verfilming van het gelijknamige toneelstuk, over de gruwelijke moord op Matthew Shepard. Hij werd beroofd, in elkaar geslagen, gemarteld en aan een hek vastgebonden. Hij werd pas meer dan vijftien uur later bewusteloos gevonden, en overleed zes dagen later in een ziekenhuis. Zijn ouders besloten zich vervolgens in te zetten voor acceptatie van homo's.

Leo Reich: Literally Who Cares?!

Misschien heb je nog nooit van Leo Reich gehoord, tijd om daar verandering in te brengen. De grappige 25-jarige Leo staat op het podium voor een mix aan  muziek, grappige anekdotes  en belangrijke mededelingen over zijn ervaringen in de wereld als queer persoon. 

looking

Toen Looking begin 2014 voor het eerst op HBO werd uitgezonden waren de meningen verdeeld. Niet iedereen vond de avonturen die Patrick, Dom en Agustín in San Francisco beleefden een goede vertegenwoordiging van de gayscene. In tegenstelling tot wat vaak in ‘mainstream’ series gebeurt, werden de personages in Looking echter niet als karikaturen neergezet, en in tegenstelling tot wat vaak in gay films en series gebeurt, werden de personages niet opgezadeld met clichématige problematiek als coming-out of angst voor hiv.

my favorite shapes by julio torres

Vrij absurdistische multimedia comedyspecial van openlijk homeseksuele komiek en Saturday Night Live-schrijver Julio Torres.

the normal heart

De film die Barbra Streisand maar wat graag had willen maken. Film over de opkomst van aids in het New York van begin jaren 80, verteld door de ogen van schrijver en activist Ned Weeks, gespeeld door Mark Ruffalo. Met sterrencast, waaronder Matt Bomer, Jim Parsons, Jonathan Groff (Looking) en Julia Roberts.

pride

Met Pride maakte regisseur Matthew Warchus de beste feelgood-movie van de afgelopen jaren, over een van de bizarste episodes uit derecente Britse gay-geschiedenis. In 1984 verklaarde een groep Londense homo’s zich solidair met de stakende mijnwerkers. De ongebruikelijke verbroedering verliep uiteraard niet zonder slag of stoot.

rain dogs

Over een alleenstaande moeder uit de Britse arbeidersklasse, haar 10-jarige dochter en een bevoorrechte homoseksuele man. Samen vormen ze een disfunctioneel gezin dat er alles aan doet om op het rechte pad te blijven.

schitt's creek

In deze komedieserie zie je wat er gebeurt als de rijke familie Rose in één klap hun fortuin kwijtraakt. De enige oplossing is verhuizen naar het dorpje Schitt's Creek, dat vader Rose ooit als grapje aanschafte voor z'n zoon. In Schitt's Creek zien we o.a. Dan Levy als David, de pretentieuze (en panseksuele) zoon, en Annie Murphy als dochter Alexis, bekend van de hit 'A little bit Alexis'. Catherine O'Hara steelt de show als wereldvreemde moeder Moira, die in élke scène een andere pruik draagt.

six feet under

Als begrafenisondernemer Nathaniel Fisher komt te overlijden, moeten zijn kinderen het familiebedrijf voortzetten. Inclusief David, die stiekem een relatie heeft met politie-agent Keith.

transhood

Deze documentaire, die tijdens een periode van vijf jaar werd gefilmd, volgt vier trans kinderen van 4, 7, 12 en 15. Het laat op luchtige maar aangrijpende wijze zien hoe hun families met hun genderidentiteit omgaan.

the white lotus

Deze serie speelt zich af in een vakantieresort op Hawaii. Manager Armond (Murray Bartlett, die we nog kennen van Looking) doet het uiterste om z'n gasten tevreden te houden, en ondertussen heeft hij een oogje op een van z'n medewerkers. Incl. geniale rol van Jennifer Coolidge.

wig

Een documentary uit 2019 over Wigstock, een jaarlijks dragfestival in New York. Het festival werd in 2018 nieuw leven ingeblazen door Lady Bunny en acteur Neil Patrick Harris. Met o..a. Naomi Smalls en Willam Belli.

we're here

In deze realityserie laten RuPaul's Drag Race-kandidaten Bob the Drag Queen, Eureka O'Hara en Shangela zich volgen terwijl ze door kleine plaatsjes in Amerika trekken en bewoners proberen mee te krijgen in hun optredens.

...en verder:

Vooruit, deze films en series hebben misschien geen lhbtq-hoofdrolspeler, maar genieten toch een bepaalde populariteit binnen 'onze' community.

the flight attendant

Spannende én komische serie waarin stewardess Cassie (Kaley Cuoco) tijdens een stop-over een date heeft met Alex (Michiel Huisman), die bloederig afloopt. Cassie probeert met hulp van haar vrienden uit te zoeken wat er in godsnaam met Alex is gebeurd.Beeld: Phil Caruso

sex and the city

De baanbrekende serie die helaas niet heel tijdloos bleek te zijn. Ja, het is nog steeds genieten om de avonturen van Carrie, Miranda, Charlotte én Samantha te volgen, maar pas op voor homofobie, transfobie en racisme.

and just like that...

In dit vervolg op de immens populaire serie Sex & the City, zien we hoe het verdergaat met Carrie, Miranda en Charlotte. Helaas zit Samantha vanwege desintresse van actrice Kim Cattrall 'in het buitenland' en slaan de schrijvers met hun te dik aangezette 'wokeness' in de eerste afleveringen de plank mis, maar gaandeweg wordt de serie beter.

true blood

Belachelijke maar héérlijke vampierenserie waarin de ene na de andere hete man strijdt om de hand van hoofdpersoon Sookie. Met veel homo-erotiek en wat blote billen op z'n tijd.

interview with the vampire

Nóg meer vampieren, Brad Pitt, Tom Cruise én homo-erotische scènes? Count us in! Incl. rolletje van Kirsten Dunst.

the comeback

In deze bizarre 'realityserie' volgen we Valerie Cherish (Lisa Kudrow uit Friends), een uitgerangeerde actrice die hoopt op een doorstart van haar carrière. Als ze een rol krijgt in een nieuwe komedieserie is de voorwaarde dat ze zich óók laat volgen voor een realityserie, en The Comeback zijn de ongemonteerde beelden van die serie. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Valerie wordt in haar reis terug naar de top o.a. bijgestaan door haar flamboyante stylist Mickey.

the bodyguard

Deze film heeft álles: actie, spanning, romance én die onvergetelijke liedjes. Rachel Marron (gespeeld door Whitney Houston) wordt al enige tijd bedreigd. Haar management huurt een bodyguard (Kevin Costner) in om haar te beschermen. Ze worden verliefd, en gaandeweg wordt duidelijk wie er écht achter alle bedreigingen zit...

somebody somewhere

Een tragikomisch pareltje. In het eerste seizoen volgden we Sam, die probeert het recente verlies van haar zus te verwerken. Dat wil niet echt lukken, tot ze Joel tegen het lijf loopt, een christelijke, homoseksuele klasgenoot van vroeger die haar een zetje in de juiste richting geeft. 

Hoofdfoto: HBO Max

Powered by Labrador CMS