Het programma van de Roze Filmdagen is bekend!

Bekijk trailers van Tu Me Manques en Monsoon

Leestijd: < 1 min

Voor de 23e keer viert het Amsterdamse Ketelhuis de Roze Filmdagen. Van 12 tot en met 22 maart zijn hier de beste LHBTQ-gerelateerde films en documentaires te zien, 140 in totaal. De openingsfilm is Tu Me Manques, de Oscar-inzending van Bolivia voor 2020. De slotfilm is Monsoon. Bekijk hier het hele programma.

De thema’s van de 23e Roze Filmdagen luiden als volgt:

· ‘CROSSING BORDERS: over migratie en culturele verschillen  
· ‘IT’S ALL IN YOUR MIND: over het geestelijk welzijn in de LHBTQ community
· COMING OUT 3.0: over de nieuwe generatie die uit de kast komt
· WOMEN IN THE PICTURE: over de zichtbaarheid van vrouwen

Openingsfilm
Het festival opent met het prachtige Tu Me Manques van Rodrigo Bellott, de Oscar-inzending van Bolivia voor 2020. Nadat zijn zoon Gabriel is overleden, heeft de conservatieve Jorge per ongeluk een Skypegesprek met Gabriel's ex-vriend Sebastian. De start van een zoektocht van een vader naar zijn zoon. De film combineert een diep persoonlijk verhaal met een universele oproep tot liefde en acceptatie. 

Slotfilm
Henry Golding (Crazy Rich Asians, Last Christmas) schittert in Monsoon, een poëtisch verhaal van regisseur Hong Khaou. Golding speelt Kit, een homoseksuele man die vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkeert naar Saigon om de as van zijn ouders te verspreiden. Via een gay dating app ontmoet hij Lewis. De Amerikaanse expat heeft zijn eigen persoonlijke band met Vietnam. De film onderzoekt de complexiteit van hoe onze cultuur, geschiedenis, seksualiteit en familiegeschiedenis onze identiteit vormen.

Programma
Op de social mediakanalen van de Roze Filmdagen verschijnen de komende tijd teasers van de speelfilms, documentaires en korte films uit het filmprogramma. Het gehele programma en het overzicht van international gasten vind je op www.rozefilmdagen.nl.

Powered by Labrador CMS