Nip/tuck

“Het gaat mij erom dat ik tevreden ben met wat ik in de spiegel zie”

Leestijd: < 1 min

Hangende oogleden, groeven in het gezicht, een bobbel in de neus. Crèmes en poeders bieden tot op zekere hoogte uitkomst, maar deze mannen overwegen grover geschut. Stanley (39): “Ik heb allerlei crèmes geprobeerd, ook steeds duurdere.”

“Als ik in de spiegel kijk, zie ik dat m’n gezicht verandert. Dat zag ik al vanaf mijn 25e, maar toen vond ik het nog te vroeg om er iets aan te laten doen. Onder mijn ogen wordt het wat dikker, af en toe hangt het wat meer, er zitten wat rimpels en de huid wordt wat losser. Dat vind ik niet mooi. Vroeger trok het een uurtje nadat ik wakker werd vanzelf wel weer weg. Nu duurt dat langer, of blijft het zelfs de hele dag zo.

Ik kom uit een familie waar heel veel gesmeerd wordt. Ik heb allerlei crèmes geprobeerd, ook steeds duurdere. Die hebben soms wel tijdelijk effect, maar nemen de oorzaak niet weg. Ik denk dat het de beste oplossing is om er iets aan te laten doen.

Als mannen hebben we het qua schoonheidsidealen volgens mij een stuk makkelijker dan vrouwen. Als we maar een beetje gracieus ouder worden. De manier waarop je naar jezelf kijkt, is veel kritischer dan naar een ander. Het gaat mij erom dat ik tevreden ben met wat ik in de spiegel zie. Ik wil dat dat beeld weer klopt met hoe ik me vanbinnen voel.

Ik ben er heel open over, ook naar mijn partner toe. We praten over het feit dat ik een ingreep overweeg, maar uiteindelijk is het mijn eigen beslissing.

Botox en fillers trekken mij niet heel erg. Bovendien heeft dat ook een tijdelijk karakter, en ik vind: áls je gaat ‘renoveren’ moet je het goed doen. Ik ga liever voor een langetermijnoplossing.”

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen van Velthuis kliniek geeft in de onderstaande video advies:

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar Velthuiskliniek.nl.

Foto: Prisma compositional

Powered by Labrador CMS