Het Centrum Seksueel Geweld is er ook voor jou

Leestijd: < 1 min

Iedereen kan te maken krijgen met seksueel geweld, ongeacht leeftijd, genderidentiteit of seksuele voorkeur. Het Centrum Seksueel Geweld heeft een nieuwe folder uitgebracht om te laten zien wat ze voor je kunnen doen als je hulp zoekt op dit gebied.

Het Centrum Seksueel Geweld is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die kortgeleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Binnen zeven dagen na het seksueel geweld kunnen zij het meeste voor je doen. Je kunt ook bellen over een nare ervaring die langer is geleden, of als je twijfelt of jouw ervaring wel seksueel geweld was.

Misschien is het moeilijk om hulp te zoeken, of mogelijk heb je te maken gehad met homofobie of transfobie toen je elders hulp probeerde te zoeken. Het Centrum Seksueel Geweld behandelt iedereen die belt met respect en persoonlijke aandacht. Bellen kan eventueel anoniem. Artsen, verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers met wie zij samenwerken, houden zich aan hun beroepsmatige geheimhoudingsplicht.

Hulp zoeken na seksueel geweld kan voor lhbtq’s soms extra lastig zijn. Het Centrum Seksueel Geweld benadrukt dat zij er zijn voor iedereen. In de nieuwe folder vertellen Milan, Nora en Kim hoe zij zijn geholpen door de organisatie. Kijk voor meer informatie op www.centrumseksueelgeweld.nl.

Direct hulp nodig? Bel dan naar het gratis telefoonnummer 0800-0188.

Powered by Labrador CMS