Oproep:

Heb jij een initiatief voor Pride Amsterdam? Geef dat nu door

Fondsen voor initiatieven tijdens Pride Amsterdam wederom beschikbaar

Leestijd: < 1 min

Iedereen uit de community die activiteiten wil organiseren tijdens Pride Amsterdam kan tot 1 maart aanstaande een aanvraag doen voor ondersteuning. Net als vorig jaar zijn er faciliteiten, menskracht en budget beschikbaar om nieuwe en bestaande initiatieven te ondersteunen. Voorwaarde is dat een initiatief bijdraagt aan de emancipatie, zichtbaarheid en/of empowerment van de Pride-community.

Daarnaast is ook het zichtbaarheidsfonds open voor deelnemers aan de Canal Parade op zaterdag 5 augustus 2023. Met deze twee fondsen dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en kunnen nieuwe en bestaande initiatieven uit de hele Pride-community rekenen op steun.

Call for concepts

Met deze ‘call for concepts’ wordt iedereen opgeroepen om activiteiten te organiseren en zichtbaar te zijn tijdens komende Pride Amsterdam. Net als afgelopen editie wordt uitgekeken naar mooie ideeën die kunnen worden ondersteund. Zo zijn in 2022 speciale activiteiten mogelijk gemaakt voor vluchtelingen, Aziatische en Arabische lhbtq’s en voor community-leden met een beperking. 

Pride Hotel

Pride Amsterdam vindt dit jaar van 1 tot en met 6 augustus plaats. In het Pride Hotel zijn meerdere ruimtes beschikbaar voor nieuwe initiatieven met een capaciteit van 20 t/m 300 personen, inclusief licht, geluid en audiovisuele apparatuur.

Daarnaast is er voor initiatieven die plaatsvinden tijdens de Pride en bijdragen aan de emancipatie en empowerment van onze community, in totaal € 75.000 beschikbaar. Particulieren en organisaties die in aanmerking willen komen voor een ruimte dan wel een bijdrage, worden uitgenodigd een aanvraag te doen.

Op de website van Pride Amsterdam is het aanvraagformulier te vinden dat voor 1 maart 2023 moet zijn ingeleverd.

Zichtbaarheidsfonds

Op zaterdag 5 augustus vindt de 26e editie van de Canal Parade plaats. Hoewel non-profit LHBTIQA+-organisaties en particuliere initiatieven altijd slechts een fractie van de kostprijs voor deelname betalen, kunnen de totale kosten aardig oplopen. Hierdoor blijft er soms weinig geld over om de boot mooi aan te kleden.

Om de inhoudelijke boodschap toch goed over te kunnen brengen aan het publiek wordt €50.000 extra budget beschikbaar gesteld en kunnen genoemde organisaties en particulieren een financiële bijdrage aanvragen van maximaal €5.000. De aanvraag dient voor 1 maart binnen te zijn en mag niet meer dan 50% van de totale kosten betreffen.

#YouAreIncluded

Met inmiddels 50 ambassadeurs en op weg naar WorldPride 2026 zal Pride Amsterdam dit jaar in het teken staan van de diversiteit binnen de lhbtq-gemeenschap. Het thema #YouAreIncluded staat zowel voor individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid is hiervoor van groot belang en daarbij helpen de vele activiteiten die worden georganiseerd om mensen samen te brengen.

Queer & Pride Amsterdam

Pride Amsterdam vindt plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 en is onderdeel van Queer & Pride Amsterdam dat plaatsvindt van 22 juli t/m 6 augustus. Van 22 t/m 28 juli is de organisatie in handen van Stichting Queer Amsterdam.

Coverbeeld: Pride Walk 2022 Amsterdam, iStock

Powered by Labrador CMS