Heartstopper’s Kit Connor: “Mijn coming-out heeft me kracht gegeven”

Kit werd zonder het te willen ge-out, maar heeft daar nu vrede mee

Leestijd: < 1 min

Nadat Heartstopper-acteur Kit Connor zonder het te willen werd ge-out, was hij flink pissig. Nu blikt hij terug op die tijd en zegt hij dat hij er geen spijt van heeft dat het is gebeurd. “Ik weet niet of ik het zelf ooit had gedaan, maar het heeft me kracht gegeven.”

Kit Connor speelt Nick Nelson in de Netflix-serie Heartstopper, waarvan het tweede seizoen over een kleine maand begint. De 19-jarige acteur is biseksueel, maar dat was bij de aanvang van Heartstopper niet bekend. Nadat de serie op Netflix verscheen, werd er veel gespeculeerd over zijn seksualiteit. Sommigen beschuldigden Connor zelfs van ‘queerbaiting’ omdat hij in de serie verliefd wordt op een jongen. In fanatieke kringen vinden ze dat een lhbtq personage ook door een lhbtq acteur gespeeld moet worden.

Biseksueel

In november 2022 kregen die fanatiekelingen alsnog hun zin, nadat iemand had verteld dat Connor biseksueel is. De acteur, die met Twitter was gestopt, keerde terug naar het platform om de volgende boodschap te delen: “Even terug. Ik ben bi. Gefeliciteerd met het dwingen van een 18-jarige om uit de kast te komen. Ik denk dat sommigen van jullie het punt van de show hebben gemist. Doei.”

Ter promotie van seizoen twee gaf Connor onlangs een interview aan de Britse Vogue. Nu blikt hij terug en zegt hij over zijn tweet: “Ik moest die energie gewoon even kwijt.” Hij zei ook dat hij zich niet gedwongen voelde om uit de kast te komen, maar dat hij het liever op een andere manier had gedaan.

Hij vervolgt: “Ik weet ook niet of ik het zelf ooit had gedaan. Maar achteraf heb ik er geen spijt van dat het is gebeurd. Het heeft me op vele manieren kracht gegeven.” Het ontdekken van zijn seksualiteit was volgens Connor een ‘natuurlijk proces’. Zijn familie accepteerde hem, maar op school was het lastiger om dat hij naar een jongensschool ging waar een ‘erg heteronormatieve atmosfeer’ hing die ‘niet echt inclusief’ was.

Zekerder over zichzelf

Ook was Connor zich bewust van de manier waarop mensen naar biseksualiteit kijken. “Sommigen denken dat je te hetero bent op gay te zijn, en te gay om hetero te zijn. Waar pas ik ertussen? Inmiddels ben ik veel zekerder over mezelf geworden.”

Bekijk hier de teaser trailer van Heartstopper – seizoen twee, dat op 3 augustus verschijnt op Netflix.

Powered by Labrador CMS