Heartstopper's Kit Connor deelt advies voor mensen die zich onder druk gezet voelen om uit de kast te komen

Leestijd: < 1 min

Kit Connor kwam vorig jaar uit de kast als biseksueel, op een moment waarvoor hij niet zelf had gekozen. Hij was teleurgesteld, maar heeft het moment aangegrepen om anderen advies te geven die hetzelfde dreigt te overkomen: “Mensen praten toch wel en proberen je in een hokje te stoppen. Trek je daar gewoon niets van aan.”

Vorig jaar oktober zag Heartstopper-acteur Kit Connor zich genoodzaakt om te reageren op mensen die hem valselijk beschuldigden van ‘queerbaiting’. Als jonge hetero acteur zou hij geen homoseksueel personage mogen spelen omdat hij daarmee het gras voor de voeten wegmaait van acteurs die wel gay of bi zijn.

Seksuele ontdekkingstocht

Afgezien van het feit of dit wel of niet zo is, besloot Connor te reageren door te zeggen dat hij biseksueel is. “Gefeliciteerd met het dwingen tot een coming-out van een 18-jarige. Volgens mij hebben sommigen van jullie het hele punt van de show (Heartstopper – red.) gemist.”

Sindsdien spreekt hij openlijk over zijn seksuele ontdekkingstocht. In een gesprek met Interview Magazine blikt hij terug op zijn coming-out. “Ik vond het erg teleurstellend, zeker gezien mijn leeftijd. Al vind ik dat iemands seksualiteit iets is waar niemand over zou moeten speculeren, op geen enkele leeftijd.”

Trek het je niet aan

Hij vervolgt: “Wat ik heb geleerd van deze ervaring is dat ik bepaalde dingen in mijn leven privé wil houden. Ik heb ook geleerd dat mensen altijd ergens wat van vinden. Ook nu ik uit de kast ben, blijven mensen dat doen. Nu gaat het er weer over of ik wel of geen hetero personages meer mag spelen.”

Connor adviseert mensen die zich onder druk voelen gezet om uit de kast te komen. “Mijn advies is dat mensen altijd over je zullen blijven praten. Ze proberen je in een hokje te stoppen omdat ze vinden dat dit bij je past. Het maakt niet uit wie of wat je bent, want je zult altijd wel iemand teleurstellen. Trek je hier niets van aan en doe wat het beste bij je past.”

Powered by Labrador CMS