Heartstopper valt in de prijzen als ‘beste lhbtq-show’

Ook The White Lotus en Yellowjackets bekroond

Leestijd: < 1 min

De Netflix-tienerserie Heartstopper is uitgeroepen tot ‘beste lhbtq-show’ van het jaar, vanwege ‘het tedere en opwindende verhaal over vriendschap, liefde en romantiek tussen verschillende Britse tieners’. Ook The White Lotus en Yellowjackets werden bekroond met een prijs, die werd uitgereikt door The Society of LGBTQ Entertainment Critics.

The Society of LGBTQ Entertainment Critics, ook wel GALECA genoemd, reikte voor het veertiende jaar op rij de Dorian Awards uit aan zowel mainstream tv-programma’s en shows die zich specifiek richten op lbhtq-thema’s.

Dit jaar won de Netflix-serie Heartstopper de belangrijkste categorie, namelijk die van ‘beste lhbtq-show’. Daarmee versloeg de serie Our Flag Means Death, Hacks en RuPaul’s Drag Race in deze categorie. Die laatste viel alsnog in de prijzen in de categorie ‘beste reality show’.

HBO Max scoort

De HBO Max-serie Yellowjackets won in de categorie ‘beste tv-drama’ en actrice Melanie Lynskey kreeg een prijs voor ‘beste tv-performance’ in deze serie. ABC’s Abbott Elementary won in de categorie ‘beste tv-comedy’ en The White Lotus (ook HBO Max) werd bekroond als ‘beste tv-film of miniserie’. Voor haar bijdrage aan The White Lotus kreeg actrice Jennifer Coolidge een award voor ‘beste bijrol in een tv-show’.

Verder won Euphoria (wederom HBO Max) een prijs als ‘visueel meest opvallende tv-show’. Tot slot kreeg Beyoncé een award voor haar optreden tijdens de 94e Academy Awards, waar ze ‘Be Alive’ zong.

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS