Heartstopper: seizoen drie breidt uit met nieuw castlid

Darragh Hand speelt nerdy atleet Michael Holden

Leestijd: < 1 min

De makers van Heartstopper zijn druk bezig met het derde seizoen. Bedenker Alice Oseman heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe acteur is toegevoegd aan de cast. Het gaat om Darragh Hand, die de nerdy atleet Michael Holden zal gaan spelen.

Volgens Alice Oseman zal de toevoeging van het personage Michael Holden ‘hartverwarmend’ zijn voor de kijkers. Voor de fans van Heartstopper en de andere graphic novels van Oseman is Michael geen onbekende. Hij kwam zelfs al voor in Osemans allereerste boek uit 1994, Solitaire.

Nerdy atleet

Solitaire gaat over de zus van Charlie uit Heartstopper, Victoria Spring (Tori voor intimi). Tori vindt het lastig om met mensen om te gaan, maar dan ontmoet ze een nieuwe jongen op haar school. Dat is Michael Holden, een nerdy atleet die zichzelf omschrijft als panseksueel.

Afgelopen maandag maakte Oseman bekend dat Michael zijn opwachting maakt in het derde seizoen van Netflix: “Sommigen van jullie hadden het al door, maar voor degenen die het nog niet wisten: we zijn blij om Darragh Hand als Michael Holden te mogen verwelkomen in de Heartstopper-familie in seizoen drie.”

Eigenzinnige, excentrieke optimist

“Naast zijn verschijning in de graphic novels van Heartstopper, is Michael samen met Tori een van de hoofdpersonen van mijn allereerste boek, Solitaire. Ik was dus erg nerveus en opgewonden om aan de zoektocht naar onze Michael te beginnen. Michael is een eigenzinnige, excentrieke optimist met een zonnig karakter, en het was een uitdaging om iemand te vinden die volgens mij echt lijkt op Michael uit de boeken. Maar toen kwam Darragh langs. Hij verwarmde ons hart, maakte ons allemaal aan het lachen en was een perfecte aanvulling op Tori Spring, gespeeld door Jenny Walser. Ik kan niet wachten tot je Michael ontmoet in seizoen 3!”

Daragh Hand

Darragh Hand is een Iers-Jamaicaanse acteur die eerder dit jaar te zien was in de tv-series Grace en Silent Witness. Wanneer het nieuwe seizoen van Heartstopper op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar de eerste twee seizoen waren altijd te zien aan het einde van de zomer / begin van de herfst. Da’s dus nog een maand of tien wachten…

Powered by Labrador CMS