Heartstopper: Nick krijgt het bepaald niet makkelijk in het tweede seizoen

Let op: spoilers!

Leestijd: < 1 min

De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op in de graphic novels van Heartstopper. Bedenker Alice Oseman verklapt alvast dat ze in het tweede tv-seizoen van de serie op de rem heeft getrapt om de personages verder uit te diepen. Let op: dit artikel bevat spoilers!

Alice Oseman is niet alleen de bedenker van Heartstopper, maar werkt ook uitvoerig mee aan de tv-versie van haar graphic novels. In een interview met Radio Times vertelt de schrijver dat het tweede seizoen behoorlijk pittig wordt.

Meer spanning en drama

Allereerst vertelt Oseman dat er meer spanning en drama te zien zal zijn. “Dit komt doordat we het tempo van het verhaal hebben vertraaagd. In de graphic novels gebeurt alles heel snel, maar in de tv-serie willen we de verhaallijnen verder uitdiepen, waarbij de personages meer obstakels op hun pad zullen vinden.”

Zo krijgt een van de hoofdpersonages, Nick Nelson (een rol van Kit Connor), het niet bepaald makkelijk. “In het komende seizoen wil Nick uit de kast komen, maar hij krijgt te maken met een gemene broer, zijn vader die nauwelijks aanwezig is en zijn stoere vrienden. Dus al snel komt hij erachter dat het niet zo eenvoudig is als hij had gedacht.”

Mentale gezondheid

Niet alleen Nick kampt met problemen. Charlie (gespeeld door Joe Locke) steunt zijn vriend Nick onvoorwaardelijk, maar dat is zo intensief dat hij zijn eigen mentale gezondheid niet onder ogen ziet. “Maar”, zegt Oseman, “hoe groot de uitdagingen zijn waarvoor de Heartstopper-gang voor komt te staan, we weten allemaal dat het uiteindelijk goed zal komen.”

Het tweede seizoen van Heartstopper gaat op 3 augustus in première op Netflix.

Powered by Labrador CMS